Mundial

L’Uruguai eliminada per haver marcat menys gols que Corea

L’Uruguai ha guanyat Ghana (0-2) però ha quedat eliminada del mundial per un gol. Corea del Sud, classificada per als vuitens juntament amb Portugal, ha acabat, com els uruguaians, amb els mateixos gols fets que encaixats però amb més quantitat de dianes marcades (4 a 2). Els charrúa han pogut fer dos gols en el primer acte gràcies a De Arrascaeta però en el segon han especulat massa amb què Portugal puntués davant Corea i no han atacat amb prou insistència. La diana dels coreans en l’afegit contra els portuguesos ha encès les alarmes al combinat sud-americà que ho ha intentat a la desesperada però ha topat amb el porter Ati-Zigi i han reclamat amb fúria un possible penal a Cavani.

El partit ha començat igualat i amb alguna alternativa. Mentre Ghana buscava controlar el matx i mantenir Suárez i Darwin Núñez allunyats de la seva àrea, els charrúa intentaven enllaçar amb els seus atacants amb pilotes a l’espai per mirar de sorprendre l’esquena dels africans o connectant amb De Arrascaeta, omnipresent en el primer acte. Ben aviat ha arribat una de les jugades clau de l’enfrontament o, si més no, la jugada que ha canviat l’estat d’ànim dels dos equips. I és que, Jordan Ayew ha provat un xut des de la frontal que Rochet ha refusat i en l’intent de caçar l’esfèrica ha comés penal a Kudus, molt murri. El col·legiat havia xiulat fora de joc posicional d’André Ayew i no pas la pena màxima però el VAR l’ha cridat per comunicar-li que no hi havia posició antireglamentària i que sí possible infracció del porter al davanter de l’Ajax. Vist al monitor, a l’alemany Daniel Siebert no li ha quedat més remei que assenyalar un penal que podia iniciar la venjança ghanesa del mundial del 2010, quan Suárez va fer de porter aturant un xut africà i posteriorment Asamoah Gyan va enviar als núvols el llançament que va portar el matx als penals i a la posterior classificació d’Uruguai per a les semifinals del torneig.

André Ayew ha assumit la responsabilitat però ha tornat a topar amb el destí en forma d’una estirada de Rochet, que li ha aturat el xut de manera brillant (21’). La confiança i la moral de Ghana ha caigut per terra, tot al contrari que la d’Uruguai, que ha olorat la sang i la por a perdre dels africans per assestar dos cops que els han noquejat. Primer Darwin Núñez ha provat una picadeta davant d’Ati a passada de De Arrascaeta però Salisu ha evitat el gol damunt la mateixa línia (23’) i només tres minuts després el passador s’ha convertit en l’executor per partida doble. Jordan Ayew ha perdut una esfèrica al mig del camp i Darwin Núñez ha fet una centrada al segon pal que Suárez ha convertit en bona amb un control orientat i una retallada. L’ex del Barça ha provat el xut, Ati-Zigi l’ha mig refusat però De Arrascaeta ha posat el cap per fer el 0-1 (26’). Si el penal fallat havia minvat a Ghana, el gol en contra l’ha acabat d’esfondrar. I és que, una gran combinació col·lectiva de l’Uruguai ha acabat amb el doblet de De Arrascaeta, que ha afusellat per baix, tal com venia, una assistència de Suárez, que havia rebut després d’una triangulació entre Valverde, Pellistri entre línies i Darwin Núñez (32’).

Ghana sense esma

Tot i els canvis introduïts per Otto Addo, la selecció africana no ha pogut retallar distàncies de seguida, com volia, per tenir temps d’esgarrapar algun punt que l’apropés a la classificació per als vuitens. I és que, ha estat l’Uruguai qui ha tingut les primeres grans ocasions per fer el tercer a través d’un possible penal de Darwin que el col·legiat no ha volgut xiular tot i que el VAR li ha fet anar a mirar, o amb un xut de Pellistri després d’una bona combinació.

El porter Ati-Zigi s’ha erigit en un mur per la selecció celeste refusant el perill a rematada de Valverde (70’) o a xut des de fora de l’àrea de Maxi Gómez (95’) –entre mig Cavani ha demanat penal de Seidu–. Amb el partit trencat, ja que l’Uruguai necessitava un gol més per passar a vuitens, Ghana també ha gaudit d’arribades però Rochet les ha aturat brillantment –Semenyo, Kudus i Sulemana ho han intentat.

Els uruguaians, gairebé plorant mentre jugaven han tingut l’última en el 100 a través d’una falta de De la Cruz que ha aturat sense problemes Ati-Zigi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)