Mundial

Brasil, primera de grup amb penúries

Camerun fa història sent la primera selecció africana que supera la ‘canarinha’, però no en fa prou per classificar-se i Brasil salva el lideratge del grup G per la diferència de gols

Brasil tanca la fase de grups com a primera classificada del grup G però amb penúries, i és que arribarà als vuitens després de perdre contra Camerun (1-0), que s’ha convertit en la primera selecció africana capaç de derrotar a la pentacampiona del món. Amb la derrota, Brasil ha acabat primera de grup per la diferència de gols davant de Suïssa, que amb un gol més en la seva victòria contra Sèrbia (2-3) n’hauria fet prou per acabar assaltant el lideratge del grup.

No ha estat un partit gaire vistós des de l’inci, amb Brasil presentant un onze inicial amb força canvis respecte les dues primeres jornades tenint en compte que ja tenien la classificació assegurada. En els primers minuts Camerun ha demostrat que era qui s’hi jugava més i ha intentat pressionar molt amunt, però tot i posar en certes dificultats a Brasil no ha recuperat cap pilota de perill. De fet, la primera ocasió l’ha tingut la canarinha amb un remat de cap de Martinelli que ha desviat a córner amb la punta dels dits Epassy (14’). L’avís ha fet fer un pas enrere a Camerun, tot i que Brasil tampoc ho ha aprofitat per generar gaires accions de perill abans del descans. De fet, en el temps afegit la més clara l’ha tingut Camerun, amb un remat de Mbeumo que ha refusat amb problemes Ederson (45+3’).

En la segona part Camerun ha intentat posar una marxa més i ha avisat només de començar amb un xut creuat d’Aboubakar que ha sortit desviat per poc (50’). La intenció del combinat africà hi era, i de fet ha arribat més a l’àrea de Brasil del que havia fet cap selecció fins ara. A l’hora de lla veritat, però, Ederson no ha tingut excessius problemes durant tota la segona part, mentre que en accions aïllades Epassy ha hagut de salvar els africans en accions aïllades. En el temps afegit to ha canviat, i és que en el minut 92’, quan feia molta estona que Camerun no generava perill, Aboubakar ha connectat un gran remat de cap ajustat al pal per marcar l’1-0 abans de ser expulsat en la celebració per veure la segona groga després de treure’s la samarreta.