Mundial

Memphis guia els Països Baixos als quarts de final

Un gol del blaugrana obre la victòria contra els Estats Units (3-1) i els neerlandesos esperen rival, que sortirà de l’Argentina-Austràlia d’aquesta nit

Països Baixos s’ha convertit aquesta tarda en el primer equip classificat pels quarts de final del mundial, on jugarà contra el guanyador de l’Argentina-Austràlia d’aquesta nit, després de superar els Estats Units en el primer duel de vuitens de final (3-1). Els neerlandesos han fet valdre el seu talent ofensiu per ser més letals a l’àrea rival que els nord-americans, que tot i oferir bones sensacions no han estat gaire encertats en els últims metres davant una defensa molt sòlida dels de Van Gaal.

Estats Units ha estat l’amo i senyor del partit en els primers minuts. Recuperant molt ràpid el control de la possessió, el combinat americà ha estat capaç de trobar espais en l’entremat defensiu dels Països Baixos i ha generat perill. De fet, en el minut 3 ha tingut una ocasió claríssima perquè Pulisic s’ha quedat sol davant el porter, però Noppert ha desviat el xut sense gaire fe de l’extrem del Chelsea, que semblava que es pensés que estava en fora de joc. Més enllà d’aquesta ocasió, però, a Estats Units li ha faltat talent i idees a tres quarts per fer més mal. Una cosa que sí que ha tingut el combinat neerlandès, que en la primera arribada ha signat l’1-0. Dumfries ha guanyat la banda dreta i ha assistit enrere per Memphis, que dins l’àrea no ha perdonat amb un xut sec que ha superat Turner (10’). A partir del gol Països Baixos ha estat molt més sòlid al darrere. Tot i tenir el control de la possessió, Estats Units ha estat incapaç de generar perill, mentre que cada vegada que s’estirava Països Baixos la sensació era que podia fer mal. Weah, des de la frontal, ha estat l’únic que ha posat a prova Noppert (43’), però just abans del descans Països Baixos ha trobat el 2-0 en una acció calcada al primer gol, tot i que en aquesta ocasió qui ha rematat a gol ha estat Blind (45+1’).

L’inici de la segona part ha estat animat, amb més arribades dels Estats Units que han vist com fins i tot Gakpo treia una pilota sobre la línia de gol. L’empenta dels nord-americans no ha durat gaire i els Països Baixos han tingut ocasions per sentenciar el partit, però en el minut 75’ dues errades consecutives de Memphis –fins llavors havia fet un partidàs– han permès a Wright marcar el 2-1 rematant una centrada rasa de Pulisic de la manera més surrealista possible fent una vaselina sense voler a Noppert. L’emoció ha durat poc, i és que en el minut 81’ Països Baixos ha recuperat l’avantatge de dos gols. Dumfries, gran protagonista, ha rematat al segon pal una centrada de Blind i ha signat el 3-1 que ha acabat sent definitiu (81’).