Mundial

Professional del gol

Olivier Giroud ha fet història amb 36 anys igualant Henry com a màxim golejador de la selecció amb 51 gols

Fa un any estava fora del mundial, però el rendiment al Milan i la lesió de Benzema li han obert les portes

En un mundial sempre hi ha infinitat de noms propis que destaquen per sobre de la resta. És el gran escenari del futbol mundial, en què tothom vol estar present i aspira a mostrar la seva millor versió. Això és el que tenia al cap Karim Benzema, l’actual Pilota d’Or, que arribava al mundial després d’un temps apartat de la selecció amb l’ambició de guiar França cap al segon títol consecutiu. L’atacant del Madrid venia d’estar lesionat amb el seu club, però estava a punt per a la cita fins que una inoportuna lesió abans del mundial el va obligar a abandonar la concentració. França, una de les grans aspirants, es quedava sense una de les seves referències. Però no sense la figura d’un 9, i és que la selecció francesa sempre té una bala a la recambra amb nom i cognoms: Olivier Giroud.

Si fa un any, després de l’eliminació prematura en l’Eurocopa del 2021, algú diu que el veterà davanter de 36 anys seria el davanter centre titular en el mundial de Qatar l’haurien pres per boig. I és que fins i tot va deixar d’entrar en les convocatòries durant un temps. Venia de tenir un paper força secundari al Chelsea les últimes temporades, i ben pocs esperaven que Giroud tornés a tenir un rol important en un equip de primer nivell. Però el de Chambéry ha demostrat a tothom que donar-lo per mort era un gran error. El pas al Milan li ha obert les portes d’una segona joventut, i sha convertit en una peça clau perquè els rossoneri tornessin a guanyar la Serie A onze temporades després. I no només això. Fins i tot, amb quatre dianes, Giroud ha estat decisiu per situar el Milan als vuitens de final de la Champions League, cosa impensable fa ben poc.

Història viva

Aquest estat de gràcia que ha demostrat al Milan i la lesió de Benzema han permès a Giroud ser la referència ofensiva de la selecció francesa en aquest mundial. De cop i volta, Didier Deschamps va passar de no comptar amb ell a donar-li galons. “Fins i tot quan no marca és un davanter útil, perquè fa que els qui marquin siguin els altres”, va dir el seleccionador abans del mundial. A Deschamps no li faltava raó, perquè en el mundial del 2018 a Rússia que va conquerir França, Giroud ja havia estat el davanter centre titular, però va abandonar la cita sense haver marcat ni un gol.

Ara, el mundial de Qatar es plantejava diferent per a Giroud. Lògicament, amb Mbappé, Griezmann, Dembélé, Coman i altres figures del mig del camp la pólvora de la selecció francesa està assegurada, però de tots ells qui tenia l’oportunitat de fer història era Giroud. I ja l’ha fet. I és que amb els dos gols que va marcar en la victòria contra França en la primera jornada de la fase de grups, el davanter del Milan s’ha convertit en el màxim golejador de la història de la selecció, igualant Thierry Henry amb 51 gols. A més, però, ho ha fet amb 116 partits amb la selecció, set menys dels que va necessitar l’estrella de l’Arsenal. I no només això, i és que Giroud, a diferència d’Henry, mai ha estat indiscutible a la selecció i 38 d’aquests partits els ha jugat sortint des de la banqueta, mentre que només ha jugat 33 partits complerts amb la samarreta de la selecció.

El gol per bandera

No deixa de ser sorprenent que en un país amb el potencial futbolístic que té i ha tingut França, Giroud s’hagi convertit en el màxim golejador de la història. I és que el davanter de Chambéry mai ha estat un dels grans noms del panorama futbolístic mundial. Va fer grans anys a l’Arsenal, sí, però la seva trajectòria és incomparable amb la que han tingut figures com el mateix Henry, Griezmann, Platini, Benzema o Zidane, entre d’altres. De fet, Giroud no ha tingut una carrera gens fàcil, i és que no va arribar a debutar a la primera divisió francesa amb el Montpeller fins als 24 anys.

Sense ser una gran estrella mediàtica, i gairebé sempre des del silenci, Giroud s’ha obert forat en la història del futbol francès amb allò que millor sap fer: endreçar la pilota al fons de la porteria. Els seus 192 centímetres d’alçada l’han convertit en una amenaça constant per a les defenses rivals, que saben que si li deixen un pam Giroud, dins de l’àrea, no perdona. I aquesta virtut, en el món del futbol, és el millor que es pot tenir, i el davanter del Milan mai l’ha perdut tot i ser conscient que qui més ha de brillar són els qui té al costat, com en aquest cas Mbappé, que molt probablement serà l’encarregat de superar el rècord golejador amb la selecció els propers anys, ja que amb 23 anys ja ha marcat 31 gols.

FA QUATRE ANYS

1. Olivier Giroud
51 gols en 116 partits 0,44 g/p
Del 2011 a l’actualitat
2. Thierry Henry
51 gols en 123 partits 0,41 g/p
Del 1997 al 2010
3. Antoine Griezmann
42 gols en 114 partits 0,37 g/p
Del 2014 a l’actualitat
4. Michel Platini
41 gols en 72 partits 0,57 g/p
Del 1976 al 1987
5. Karim Benzema
37 gols en 97 partits 0,38 g/p
Del 2007 a l’actualitat
6. David Trezeguet
34 gols en 71 partits 0,48 g/p
Del 1998 al 2008
7. Kylian Mbappé
31 gols en 63 partits 0,49 g/p
Del 2017 a l’actualitat
8. Zinédine Zidane
31 gols en 108 partits 0,29 g/p
Del 1994 al 2006
9. Just Fontaine
30 gols en 21 partits 1,43 g/p
Del 1953 al 1960
10. Jean-Pierre Papin
30 gols en 54 partits 0,56 g/p
Del 1986 al 1995
A Rússia 2018 va ser el titular de la França campiona però no va marcar ni un gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)