Mundial

Messi val per mil

Vuitens de final. Un gran gol de Leo Messi, en el seu partit número 1.000, guia l’Argentina cap als quarts, on l’espera els Països Baixos, en la reedició de la final del mundial del 1978

Nicolás Otamendi i Sergio Busquets. Dos noms, un toc de pilota aparentment intranscendent i un denominador comú: el golàs de Leo Messi. Dos figurants afortunats de poder aparèixer en una escena per a l’eternitat. És el que té jugar al costat de Messi.

L’actual capità del Barça ha bromejat en infinitat d’ocasions sobre la importància que va tenir el seu toc de pilota quasi imperceptible en el mític gol de Messi en les semifinals de Champions contra el Real Madrid al Bernabéu del 2011 (0-2). Busquets va tocar la pilota al mig del camp de manera molt suau i Messi va fer la resta. Va marxar de Lass, Albiol, Ramos i Marcelo i va acabar creuant la pilota davant Casillas sota la mirada atònita de Mourinho. Ahir contra Austràlia el rol de figurant el va assumir Otamendi. Un mal control dins l’àrea el va convertir en or Messi. La passada perfecta. El 10 de l’Argentina va executar una falta lateral, Austràlia va refusar en primera instància i Papu Gómez va reciclar la jugada. Messi va connectar amb Mac Allister, aquest va filtrar la pilota dins l’àrea per a Otamendi, el central va tocar-la malament i Messi va acabar fent una de les seves habituals passades a la xarxa davant la impotència de Ryan. Seu va ser l’1-0. Premi en l’únic xut a porteria en la primera part i el tercer gol de Messi en aquest mundial. Leo ja ha marcat més gols (9) que Maradona en cites mundialistes. Una magnífica manera de celebrar el seu partit número 1.000.

L’altre gol de l’Argentina va portar el segell de Julián Álvarez, que li ha acabat pispant la titularitat a Lautaro. Error greu del porter Ryan en l’acció. Primer es va equivocar amb la sortida de pilota cedint ràpid amb la mà cap al lateral que estava mal perfilat, la pilota va acabar tornant als peus de Ryan i la pressió asfixiant de De Paul i Julián Álvarez, que van olorar sang, va forçar la pèrdua amb els peus del porter australià. El davanter del City només va haver d’empènyer la pilota al fons de la xarxa.

L’Argentina va monopolitzar el partit, però sense patiment no seria l’Argentina. És una selecció que necessita l’agonia per engrandir el relat. El gol en pròpia porta d’Enzo Fernández va posar picant a l’eliminatòria i sort en va tenir l’albiceleste d’una vital aturada de Dibu Martínez en el temps afegit. Garang Mawien Kuol hauria pogut forçar la pròrroga, però el porter de l’Aston Villa va tapar bé els espais i va evitar el gol amb una acció de molt mèrit. Va respirar Scaloni i va respirar també un Lautaro que quan va entrar en la segona part va malbaratar infinitat d’oportunitats de gol per sentenciar.

Plora Austràlia, somriu el Dibu i somriu Messi. L’Argentina i els Països Baixos reeditaran a quarts la final del mundial del 78.

HISTÒRIC

Messi suma 3 gols a Qatar 2022 i supera Diego en nombre de gols en mundials (9)

ARGENTINA

2
23
E. Martínez
90’
26
Molina
80’
4
Montiel
10’
13
Romero
90’
19
Otamendi
90’
8
Acuña
72’
3
Tagliafico
18’
7
De Paul
90’
24
Enzo
90’
20
Mac Allister
80’
14
Palacios
10’
9
J. Álvarez
71’
22
Lautaro
19’
10
Messi
90’
17
Papu Gómez
50’
25
Lisandro
40’

AUSTRÀLIA

1
1
Ryan
90’
2
Degenek
72’
5
Karacic
18’
19
Soultar
90’
4
Rowles
90’
16
Behich
90’
7
Leckie
72’
21
Kuol
18’
26
Baccus
58’
10
Hrustic
32’
13
Mooy
90’
14
McGree
58’
23
Goodwin
32’
15
Duke
72’
9
Maclaren
18’
22
Irvine
90’
GOLS: 1-0 (35’) Messi. 2-0 (57’) Julián Álvarez. 2-1 (77’) Enzo, pròpia porta. ÀRBITRE: S. Marciniak (Polònia). TARGETES. Grogues: A Degenek (38’) i Irvine (15’), d’Austràlia. Vermelles: Cap.