Mundial

En honor a Pelé

Vuitens de final. El Brasil, amb el cor compungit pel delicat estat de salut d’Edson Arantes do Nascimento, busca contra Corea el bitllet per als quarts

El Brasil té el cap posat a Doha i el cor a São Paulo. El retorn de Neymar i el partit de vuitens de final contra Corea del Sud (20 h) centren l’actualitat esportiva, però l’estat de salut d’Edson Arantes do Nascimento és un assumpte d’estat. Només O Rei pot robar portades a la seleçao. Primer el mite, després la resta. Pelé, en tractament constant en la seva lluita contra el càncer de còlon, continua ingressat des de dimarts a l’Hospital Israelita Albert Einstein arran d’una infecció respiratòria. Divendres el centre hospitalari va emetre un comunicat assegurant que no s’havia detectat un empitjorament en la salut durant les últimes 24 hores i des de l’entorn de Pelé es feia una crida a la tranquil·litat, malgrat que la situació continua sent crítica i el seu ingrés a la unitat de cures pal·liatives no és un bon presagi. Molts missatges d’estima han arribat des de Qatar. Pelé acapara pregàries. Màxim suport cap a l’home que amb 17 anys ja va ser campió del món a Suècia 58 i que repetiria a Xile 62 i Mèxic 70. Tres dels cinc mundials guanyats pel Brasil porten el segell de Pelé. Neymar busca el primer. La seleçao no és campiona del món des del 2002 i ara busca la glòria a Qatar.

Neymar, amb molèsties al turmell des del primer partit contra Sèrbia, acumula ja dos entrenaments amb el grup i reapareixerà contra Corea després d’haver-se perdut els partits contra Suïssa i el Camerun. Tite té problemes en els laterals. Alex Telles i Alex Sandro són baixa i Militão haurà de jugar desplaçat a la banda i Danilo ho haurà de fer a cama canviada. El Brasil mai ha perdut contra una selecció asiàtica en un mundial, però tampoc ho havia fet contra una selecció africana i el Camerun va trencar estadístiques en l’últim partit de la fase de grups. Corea juga uns vuitens per tercer cop en la seva història (2002 i 2010).

PRÈVIA

Pelé és l’única persona que m’ha fet tremolar en el moment previ a conèixer-lo
Tite
SELECCIONADOR DEl BRASIL

BRASIL

1
Alisson
14
Militão
4
Marquinhos
3
Thiago Silva
2
Danilo
8
Fred
5
Casemiro
10
Neymar
11
Raphinha
9
Richarlison
20
Vinícius

COREA DEL SUD

1
Seung-gyu
15
Moon-hwan Kim
4
Min-jae
19
Young-gwon Kim
3
Jin-su Kim
6
In-beom Hwang
5
Woo-young Jung
11
Hee-chan
18
Kang-in Lee
7
Son
9
Gue-sung Cho
ÀRBITRE: Clément Turpin (França). HORA: 20 h (Gol Mundial)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)