Mundial

Olivier Giroud fa història

Vuitens de final. El davanter guia França cap als quarts de final i es converteix en el màxim golejador de la selecció francesa, amb 52 dianes

França va tornar a demostrar ahir que és una clara candidata a guanyar aquesta copa del món. El combinat de Deschamps va atropellar una Polònia que des del primer instant es va veure superada per uns jugadors que tenen un gran potencial i molta ambició. Sobretot, dos d’ells, que van destacar per sobre de la resta. Parlem d’Oliver Giroud i Kylian Mbappé, les dues grans referències en atac de la selecció francesa en aquest mundial. Mbappé, un cop més, es va exhibir amb dues dianes i una assistència. El davanter del PSG ja ha marcat tants gols com Messi (9) en un mundial i, a més, es va erigir en pitxitxi en solitari d’aquesta copa del món, amb cinc dianes en quatre partits. Per la seva banda, l’ariet del Milan va obrir la llauna amb un gol que l’ha convertit en el màxim golejador històric de la selecció bleu, amb 52 gols en 117 partits, i que li ha permès superar Thierry Henry, fins ara empatats. Ara mateix, la pólvora en atac d’aquest equip és innegociable i una carta guanyadora per als de Deschamps, que són a només tres partits de revalidar el títol de campions del món.

França va imposar des de l’inici el seu talent per sobre de l’incansable treball polonès, monopolitzant el control de la pilota i buscant amb insistència la porteria rival. Com és habitual en aquest equip, les accions més perilloses van arribar gràcies a la velocitat per les bandes, amb Mbappé i Dembélé. I així és com van arribar els gols. En el minut 44, després d’una genialitat de Mbappé, Giroud, amb un xut encreuat i col·locat, va fer pujar l’1 a 0 al marcador. Després de la represa, els francesos tampoc van especular, i Mbappé, amb dues fuetades, va sentenciar el matx. Lewandowski, de penal, va fer el gol de l’honor.

FRANÇA

3
1
Lloris
90’
4
Varane
90’
18
Upamecano
90’
22
Theo
90’
5
Koundé
92’
3
Disasi
7’
11
Dembélé
76’
20
Coman
14’
8
Tchouaméni
66’
13
Fofana
24’
9
Giroud
76’
26
Thuram
14’
7
Griezmann
90’
14
Rabiot
90’
10
Mbappé
90’

POLÒNIA

1
1
Szczesny
90’
2
Cash
90’
15
Glik
90’
18
Bereszynski
90’
14
Kiwior
87’
11
Grosicki
3’
13
Kaminski
71’
6
Bielik
19’
10
Krychowiak
71’
21
Zalewski
19’
19
Szymanski
64’
7
Milik
26’
9
Lewandowski
90’
20
Zielinski
90’
24
Frankowski
87’
5
Bednarek
3’
GOLS: 1-0 (44’) Giroud. 2-0 (74’) Mbappé. 3-0 (90+1’) Mbappé. 3-1 (90+9’) Lewandowski, de penal. ÀRBITRE: J. Valenzuela (Veneçuela). TARGETES. Grogues: Tchouaméni (31’); Bereszynski (47’) i Cash (88’).