Mundial

Al ritme de Foden i Bellingham

Vuitens de final. Anglaterra goleja el Senegal amb gols de Henderson, Kane i Saka, sota la batuta de Jude Bellingham i el dinamisme de Phil Foden, i se cita a quarts amb França

Gareth Southgate és un afortunat. Té l’armari ple de camises i totes li queden bé. La millor col·lecció d’aquest mundial. Juguen Saka i Sterling en el debut contra l’Iran i l’encerta. Entren al tram final en aquell primer partit Grealish i Rashford i l’encerta. Surt d’inici Marcus Rashford contra Gal·les i l’encerta. Dona continuïtat a Foden contra el Senegal i l’encerta. Tàcticament segurament no és el millor tècnic d’aquest mundial, però la plantilla d’Anglaterra fa bo l’entrenador. Encertar resulta sempre més fàcil quan tens la selecció amb més noms transcendents. I en aquesta transcendència, menció especial per a Jude Bellingham. Seu va ser el primer gol d’Anglaterra en aquest mundial i de nou va estar present en dos dels tres gols ahir contra el Senegal. El jove talent del Dortmund continua deixant empremta a Qatar. Seva va ser l’assistència enrere en l’1-0 de Henderson i també va participar en el segon amb una cavalcada plena de potència. Anglaterra va fluir entre el minut 30 i el minut 60 de partit i va ballar al ritme de Bellingham i de Phil Foden. Segon partit com a titular del futbolista del City i de nou determinant. Havia marcat contra Gal·les i ahir va donar dues assistències i va ser clau també en el primer gol. El cop d’esperó a la banda combinant amb Kane va accelerar tota l’acció abans del gol de Henderson. Seva va ser la passada a Kane en el segon i seva va ser la passada a Saka en el tercer, després d’una gran acció personal per la banda esquerra.

Rashford havia fet un doblet, però l’aposta de Southgate contra l’actual campiona d’Àfrica va acabar sent Foden-Saka. Tant li fa. El ventall és enorme. Passa de tres quarts de camp cap a dalt i passa també en posicions tan específiques com el lateral dret. Poder triar entre Walker, Trippier i Alexander-Arnold és un petit gran luxe per a qualsevol entrenador.

Anglaterra, a més, va sumant guerrers a la causa. Harry Kane havia donat fins ara tres assistències però se li resistia el gol. La maledicció va trencar-se ahir davant Mendy. El Bota d’Or a Rússia 2018 s’ha estrenat per fi en aquest mundial. Seu va ser el 2-0 amb un bon xut creuat que no va poder aturar el porter del Chelsea. Kane es treu pressió del damunt. No havia jugat malament fins ara, però al 9 se li exigeixen gols. Si arriben ara en les eliminatòries decisives, Southgate somriurà. Dotze gols suma ja Anglaterra en quatre partits i cal matisar que contra els Estats Units va quedar a zero.

El Senegal hauria pogut avançar-se en la mitja hora de joc amb una rematada de Boulaye Dia, però el davanter del Vila-real va topar amb la mà salvadora d’un Pickford que només va haver d’intervenir en una ocasió, però va ser decisiu.

Anglaterra jugarà els quarts contra França (dissabte, dia 10). L’actual subcampiona d’Europa contra l’actual campiona del món. Partidàs.

ANGLATERRA

3
1
Pickford
90’
2
Walker
90’
5
Stones
77’
15
Dier
13’
6
Maguire
90’
3
Shaw
90’
8
Henderson
82’
14
K. Phillips
8’
4
Rice
90’
22
Bellingham
76’
19
Mount
14’
17
Saka
65’
11
Rashford
25’
9
Kane
90’
20
Foden
65’
7
Grealish
25’

SENEGAL

0
16
E. Mendy
90’
21
Sabaly
90’
3
Koulibaly
90’
22
Diallo
90’
14
Jakobs
84’
12
Ballo
6’
6
N. Mendy
90’
11
P. Ciss
46’
26
P. Gueye
44’
15
Diatta
46’
17
P. Sarr
44’
13
Ndiaye
46’
20
Dieng
44’
18
I. Sarr
90’
9
Boulaye Dia
72’
19
Diedhiou
18’
GOLS: 1-0 (38’) Henderson. 2-0 (45’+3’) Kane. 3-0 (57’) Saka ÀRBITRE: I. Cisneros (El Salvador). TARGETES. Grogues: A Koulibaly (76’), del Senegal. Vermelles: Cap.