Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Brasil es desfà sense problemes de Corea del Sud

Vinícius, Neymar, Raphinha i Paquetá sentencien el partit en la primera part i Paik marca el gol de l’honor dels coreans en el tram final (4-1)

Brasil no ha tingut cap problema per aconseguir el seu bitllet per als quarts de final, i és que ha golejat contra Corea del Sud (4-1) en un partit que ha completament decidit en la primera part (4-0). Els de Tite, amb Neymar ja recuperat sobre la gespa, han ofert els millors minuts de joc del que portem de mundial i han demostrat, encara més, que són la selecció favorita per endur-se el títol si algú encara no ho tenia clar.

Brasil ha sortit amb la idea de buscar la porteria rival amb insistència des del primer minut i l’aposta li ha sortit bé, i és que no ha tardat a trobat el premi del gol i a encarrilar l’eliminatòria. Només s’havien jugat set minuts quan Raphinha ha fet la primera cavalcada per la dreta, ha arribat a línia de fon i ha enviat una passada enrere. Ni Richarlison ni Neymar han pogut rematar, però li ha arribat a Vinícius al segon pal que, amb molta tranquil·litat, ha marcat l’1-0 entre el porter i quatre defenses (7’). Sense temps perquè Corea del Sud pogués assimiliar el cop ha arribat el 2-0. En una pilota morta Richarlison s’ha anticipat al defensa, que en el seu intent de refusar la pilota ha comès un penal claríssim. Neymar, sense posar-se nerviós davant el porter que s’havia col·locat descentrat, no ha fallat i ha marcat el 2-0 (13’). Brasil estava molt còmode sobre la gespa davant una Corea del Sud que no ha donat senyals de vida fins al minut 17’, amb un gran xut de Hwang des de lluny que anava a l’escaire però que Alisson ha desviat a córner. Més ordenat al darrere aprofitant l’avantatge, Brasil només ha hagut d’esperar el moment en què recuperava la pilota per buscar la porteria rival i ha tingut una ocasió rere una altre. El 3-0 ha arribat en el minut 29’ després d’una refús d’una acció a pilota aturada, en què Marquinhos i Thiago Silva han combinat com si fossin davanters i Richarlison s’ha quedat sol dins l’àrea, on no ha perdonat marcant el 3-0. Per arrodonir la festa de la primera part, en un contraatc en el minut 37’ Vinícius ha donat una assistència excel·lent per l’arribada de segona línia de Paquetá, que ha marcat de volea el 4-0. Abans del descans, el mateix Paquetá i Richarlison han tingut dues ocasions molt clares per fer el cinquè.

El partit ja estava completament decidit en la segona part i Brasil ha abaixat el ritme clarament, excepte un Raphinha que ha buscat amb insistència el seu gol, però sense encert de cara a porteria. Les millors ocasions les ha tingut Corea del Sud. En la primera acció Son ha tingut una ocasió claríssima per fer el 4-1 però Alisson ha evitat el gol amb una grandíssima aturada (47’). I és que Alisson ha sigut la gran figura de Brasil després de la represa, evitant també dos gols clars més. Això sí, el porter del Liverpool no ha pogut fer res per evitar un golàs de Paik –format al futbol base del Barça i amb passat al Peralada i al Girona– amb un obús des de tres quarts de camp (76’). Ha estat el gol de l’honor dels coreans, que no han tingut cap opció de somiar amb la remuntada.