Mundial

Una Espanya estèril cau en els penals contra el Marroc

Vuitens de final. Tot i tenir el control absolut de la possessió els de Luis Enrique han generat poc perill i el 0-0 ha acabat condemnant la selecció espanyola

Espanya diu adeu al mundial després de viure la primera sorpresa dels vuitens de final del mundial, i és que els de Luis Enrique han caigut contra el Marroc en un partit que s’ha decidit en la tanda de penals. Durant els cent vint minuts Espanya ha dominat, però ha generat poc perill i el partit ha acabat 0-0, i des dels onze metres Espanya no ha tingut absolutament cap opció perquè ha fallat els seus tres llençaments –Sarabia, Carlos Soler i Busquets–, mentre que el Marroc només n’ha fallat un dels quatre que ha llençat (3-0).

El guió del que seria el partit s’ha vist clar des dels primers minuts. El Marroc ha cedit completament el control de la possessió a la selecció espanyola, sense pressionar en la sortida de pilota i intentant no deixar espais entre línies que Pedri, Gavi i Marco Asensio poguessin aprofitar. I li ha sortit bé, ja que tot i tenir facilitats en la sortida un cop passaven del centre del camp als de Luis Enrique se’ls hi apagaven els llums. Només Marco Asensio, aprofitant una molt bona passada de Jordi Alba a l’esquena de la defensa, ha trencat el guió del partit, però quan ho tenia tot a favor al vèrtex de l’àrea petita ha xutat al lateral de la xarxa (26’). Ha estat una ocasió clara, però l’única que ha tingut una selecció espanyola que tot i tenir el control no s’ha acabat de trobar còmode sobre el camp més enllà de les accions en què la pressió li ha permès recuperar l’esfèrica a camp rival. El Marroc, pacient, ha tingut les seves ocasions abans del descans amb un xut llunyà de Mazraoui que ha blocat Unai Simón en dos temps (33’) i, sobretot, en un remat de cap de Nayef per sobre el travesser després d’una bona centrada de Boufal (42’), que ha fet anar de corcoll a Marcos Llorente tota la primera part.

En la segona part el guió s’ha repetit. De fet, s’ha accentuat, i és que Espanya encara ha tingut més control de la possessió davant una selecció del Marroc que ha fet un pas més enrere. Una vegada més, els de Luis Enrique han estat incapaços de trobar espais i generar perill i només han intimidat la porteria de Bono en dues accións de Morata i Nico Williams, a banda d’una falta de Dani Olmo en el temps afegit que s’ha enverinat i gairebé acaba en gol. Res, però, ha pogut evitar la pròrroga. En la mitja hora s’ha repetit el guió, i de fet el Marroc ha tingut l’ocasió més clara però Unai Simón ha evitat el gol de Cheddira en l’un contra un (104’). Sarabia, en l’última jugada, ha tingut en el temps afegit la més clara –amb poc angle ha tocat al pal– d’una Espanya que ho ha intentat de totes les maneres possibles, però que no ha aconseguit evitar que el partit es decidís en la tanda de penals.