Mundial

L’ordre contra la rauxa

Quarts de final. Croàcia, que s’ha mostrat com un equip ben ordenat, intentarà aturar el temut atac del Brasil

El Brasil té el convenciment de guanyar el mundial de Qatar. Ho demostra la confiança dels seus futbolistes a l’hora d’afrontar els partits, amb seguretat, rigor i també aquella rauxa que persegueix els brasilers i que tanta enveja desperta en d’altres. La selecció canarinha, però, se les haurà en els quarts de final amb un bloc armat i ben estructurat com és Croàcia. Els balcànics s’han mostrat un equip sòlid i ordenat, amb un rigor defensiu brillant gràcies al lideratge del veterà Lovren i el jove Gvardiol, que ja no sorprèn amb la seva qualitat. A la sala de màquines, Modric és qui fa funcionar els seus companys, ben secundat per Kovacic i Brozovic. En definitiva, una plantilla que, si bé ha tingut alguna pèrdua de renom des de l’últim mundial, en què va quedar subcampiona –Rakitic o Mandzukic ja no són a l’equip–, manté l’essència de l’èxit que, sota el guiatge de Zlatko Dalic, l’ha dut a la plata de Rússia i a la final a quatre de la Nations League que es jugarà el 2023.

“El Brasil és la selecció més forta del torneig. Quan mires els seus jugadors fa por a qualsevol”, comentava en la prèvia el seleccionador croat, que assegura: “No hem de témer res i haurem d’entrar al partit amb molta fe”, transmetent el respecte que imposen els brasilers, un equip en què el bon ambient entre els jugadors els ha permès construir una bombolla per extreure’s de la pressió brutal procedent del país sud-americà: “S’ha de tenir valor per jugar com ho fem i amb la pressió que tenim. Això és la identitat brasilera”, explicava Tite, que tindrà les baixes de Gabriel Jesús i Alex Telles i el dubte d’Alex Sandro.

LA PRÈVIA

El Brasil és la selecció més forta del torneig. Quan mires els seus jugadors fa por a qualsevol
Zlatko Dalic
seleccionador croat
S’ha de tenir valor per jugar com ho fem i amb la pressió que tenim. Això és la identitat brasilera
Adenor Bacchi, ‘Tite’
seleccionador brasiler

CROÀCIA

1
Livakovic
22
Juranovic
6
Lovren
20
Gvardiol
24
Borna Sosa
10
Modric
11
Brozovic
8
Kovacic
13
Vlasic
4
Perisic
9
Kramaric

BRASIL

1
Alisson
14
Militao
4
Marquinhos
3
Thiago Silva
2
Danilo
7
Paquetá
5
Casemiro
11
Raphinha
10
Neymar
20
Vinícius Jr.
9
Richarlison
ÀRBITRE: Michael Oliver (Anglaterra). HORA: 16.00 h (Gol Mundial)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)