Mundial

Final d’etapa

Luis Rubiales posa punt final a l’era Luis Enrique i Luis de la Fuente, fins ara a la sub-21, serà el nou seleccionador espanyol

També marxa el director esportiu Francisco Molina i entra Albert Luque

Luis Enrique entra al club de Bob Martínez (Bèlgica), Tata Martino (Mèxic), Carlos Queiroz (Iran), Paulo Bento (Corea del Sud) i Otto Addo (Ghana). El mundial de Qatar ja ha deixat sis seleccionadors a l’atur, en espera de veure què passa amb més noms com el de Diego Alonso (Uruguai). S’ha salvat per ara Hansi Flick, ratificat per la federació alemanya tot i no haver superat la primera fase.

Luis Enrique, que acabava contracte el 31 de desembre, tanca una etapa de quatre anys al capdavant de la selecció espanyola. Marxa sense títols. L’asturià va ser nomenat després del mundial de Rússia del 2018 i ha dirigit el combinat estatal en dues edicions de la Nations League (2019 i 2020), una Eurocopa (2021) i una cita mundialista (2022). Va perdre la primera final de la Nations League contra França i en l’europeu va guiar Espanya fins a les semifinals, en què va caure eliminada per Itàlia en la tanda de penals. L’eliminació contra el Marroc en els vuitens de final del mundial el deixava en una situació difícil i ahir al matí la RFEF comunicava la decisió de prescindir dels seus serveis a través d’un comunicat. També el mateix Luis Enrique va emetre una nota en què es mostrava orgullós de la feina feta pel seu staff i va voler deixar un últim missatge prou explícit: “Toca acomiadar-se i ho faig amb una petita reflexió... el que necessita la selecció és SUPORT en tot el seu significat. Espero que Luis de la Fuente assoleixi tot el que es proposi.” En efecte, Luis de la Fuente, fins ara seleccionador sub-21, serà el seu substitut. La federació ho va comunicar poc després. Decisió ràpida per evitar més especulacions.

Qüestionat i criticat de manera constant durant aquests quatre anys des de Madrid, Luis Enrique deixa pas a un Luis de la Fuente que va entrar a les categories inferiors de la selecció espanyola el 2013 i que el 2018 va substituir l’andorrà Albert Celades al capdavant de la sub-21. El 2019 va guanyar l’europeu i també va conduir Espanya fins a la final dels Jocs Olímpics de Tòquio, en què va perdre amb els Brasil. En els Jocs va dirigir futbolistes com Pedri, Eric Garcia, Olmo, Unai Simón, Asensio, Carlos Soler i Pau Torres, alguns dels mundialistes de Qatar 2022. De fet, De la Fuente ha treballat amb 15 dels jugadors que han format part de la llista definitiva de Luis Enrique per al mundial. En la nòmina de blaugrana, el nou seleccionador ha treballat també amb Balde, Ferran Torres i Ansu, i recentment va fer debutar amb la sub-21 Pablo Torre.

El nou càrrec de Luis de la Fuente ha de ser ratificat dilluns en la reunió de junta directiva de la FEF, ja sense la presència del seu director esportiu. Luis Enrique no marxa sol. José Francisco Molina deixa també el seu càrrec i el català Albert Luque serà el seu substitut. Canvia la persona i canvia també la nomenclatura del càrrec, perquè Luque serà el nou director de la selecció estatal. L’exjugador del Deportivo de la Coruña i el Mallorca ja formava part de l’organigrama de la selecció. Francis Hernández, que es manté com a coordinador de les categories inferiors, serà l’adjunt a Luque. Molina va arribar a la selecció el 2018 i va viure tota la polèmica per l’adeu de Julen Lopetegui i el posterior desamor entre Robert Moreno i Luis Enrique. El mundial de Qatar suposa un canvi de cicle total en la selecció.

UN ADEU TRIST

Luis Enrique tanca una etapa de quatre anys, amb un parèntesi obligat i cap títol

CANVI RÀPID

Luis de la Fuente, finalista als Jocs de Tòquio, serà ratificat dilluns en junta directiva

CONTEXT

Luis de la Fuente ha treballat en el passat amb 15 dels 26 mundialistes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)