Mundial

Ego ferit

Quarts de final. Cristiano, el damnificat de la irrupció del fenomen Gonçalo Ramos, de nou carn de banqueta contra un Marroc que avui se cita amb la història

Gonçalo Ramos o Cristiano Ronaldo? La nova il·lusió de Portugal contra la història de Portugal. L’home del hat-trick contra Suïssa o el mite que ha marcat en cinc mundials diferents? Cristiano i el seu ego mai haurien imaginat un debat com aquest, però Fernando Santos va obrir la capsa de pandora en la ronda de vuitens de final i el jove davanter del Benfica de només 21 anys va fer la resta. Els seus tres gols a Sommer en el 6-1 de Portugal a Suïssa van premiar l’atrevida aposta del seleccionador de prescindir de Cristiano en un partit d’eliminatòria i ara tot el país debat si aquella elecció arriscada mereix continuïtat avui contra el Marroc (16 h, Gol Mundial). Segons una enquesta del diari A Bola, el 70% dels portuguesos prefereixen que Ronaldo sigui suplent.

La brutal irrupció del fenomen Gonçalo Ramos ha trencat tots els esquemes. Abans d’aquest mundial només havia jugat un amistós amb l’absoluta contra Nigèria. Ara és la sensació de Portugal. Dies difícils per a un Cristiano que ha generat més impacte en aquest mundial per altres afers que pels seus gols. Des de tot el seu serial amb el United i la seva desvinculació de la família d’Old Trafford, fins als rumors d’una possible fugida per la seva suplència. El diari Record va informar que Cristiano hauria meditat abandonar la concentració, però Santos i la federació ho han desmentit. L’esperpèntica escena que va protagonitzar contra l’Uruguai, reclamant al final del partit l’assignació d’un gol marcat per Bruno Fernandes, ja és història d’aquest mundial.

Portugal jugarà uns quarts de final setze anys després (va ser quart a Alemanya 2006). Al davant hi tindrà Marroc. Mai un equip africà ha jugat unes semifinals d’un mundial. Aquest és el somni del Marroc, que a Rússia 2018 ja es va enfrontar a Portugal. Aquell dia va guanyar l’equip lusità 1-0. Saben qui va marcar? Cristiano Ronaldo.

Els centrals Ruben Dias i Aguerd són dos dels dubtes dels dos onzes. Si no estan en condicions, Antonio Silva i El Yamiq estan preparats.

LA PRÈVIA

Cristiano mai m’ha dit que volgués marxar. En cada roda de premsa el 90% de preguntes són sobre ell. Deixeu-lo en pau
Fernando Santos

MARROC

1
Bono
2
Achraf
18
El Yamiq
6
Saiss
3
Mazraoui
8
Ounahi
4
Amrabat
15
Amallah
7
Ziyech
19
En Nesyri
17
Boufal

PORTUGAL

22
Diogo Costa
20
Cancelo
4
Ruben Dias
3
Pepe
5
Guerreiro
14
W. Carvalho
18
Ruben Neves
10
Bernardo Silva
8
B. Fernandes
11
Joao Félix
26
Gonçalo Ramos
ÀRBITRE: Facundo Tello (Argentina). HORA: 16 h (Gol Mundial)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)