Copa

Els Reis passen de llarg

Copa. L’expulsió de Pablo Fernández poc després del gol va frenar l’impuls del Nàstic, tot i que va aconseguir forçar la pròrroga contra l’Osasuna

Nàstic 1 Osasuna 2

NÀSTIC:Parra, Pol, Montes Arce, Josema (Quintanilla, 46’), Joan Oriol, Álvarez (Pochettino, 73’), Pedro (Gorostidi, 46’), Montalvo, Bonilla (Nil, 105’), Guillermo (Lupu, 59’) i M. Fernández (P. Fernández, 46’).OSASUNA:Herrera, Rubén Peña (Moreno, 63’), David García, Aridane, Pablo Ibáñez, Manu Sánchez, Darko (Moncayola, 91’), Rubén García (Moi Gómez, 79’), Kike Barja (Oroz, 68’), Kike García (Budimir, 79’) i Chimy Ávila (Abde, 68’).GOLS:0-1 (15’) Kike García. 1-1 (77’) P. Fernández. 1-2 (112’) Montes Arce en p.p.ÀRBITRE:Díaz de Mera Escuderos.T.G.:als locals Quintanilla, Gorostidi, Lupu, Joan Oriol i Nil; als visitants David García, Rubén Peña, Darko i Moreno.T.V.:a Pablo Fernández, del Nàstic (84’), i a Ibáñez, de l’Osasuna (119’).PÚBLIC: 8.282 espectadors.

El Nàstic no va poder superar l’escull que va suposar l’Osasuna, tot i el suport dels més de 8.000 aficionats que van omplir el Nou Estadi Costa Daurada en la vigília del dia de Reis. Ses Majestats no van deixar el regal que els nastiquers els havien demanat i es van endur la màgia cap a Pamplona. I és que el Nàstic va acabar pagant la falta d’atreviment amb què va saltar a la gespa per jugar de tu a tu i sense complexos contra els navarresos, i això que el rival avisava sobre les seves intencions des de l’inici de l’enfrontament.

En el minut 11, l’Osasuna va tenir la primera oportunitat clara d’obrir la llauna amb un xut de volea de Chimy Ávila, que es va estavellar al pal. Només una estona més tard, al quart d’hora de partit, Kike García, ara sí, va fer diana amb una bona rematada des del punt de penal, després que la defensa grana no aconseguís refusar una centrada i atorgués, a més, dos rebuigs. En el minut 20, un altre cop García va estar a punt de marcar el segon, gràcies a una nova pilota morta provinent d’un córner, i, encara a les acaballes de la primera part, l’Osasuna en va tenir una altra de molt clara, però Parra va saber interceptar-la.

Per altra banda, la primera arribada a porteria del Nàstic no es va produir fins al minut 34 i, al capdavall, va ser l’ocasió més clara dels tarraconenses en la primera meitat de joc. La realitat canviaria en començar la segona part, i és que els locals van sortir a buscar clarament l’empat. Els canvis realitzats pel tècnic català van revitalitzar l’equip, pressionant més la sortida de pilota del rival, i es van mostrar molt més incisius i ambiciosos.

Aquest canvi de mentalitat va donar els seus fruits en el minut 77 amb el gol de cap de Pablo Fernández, després d’una gran centrada de Pochettino, però la vermella directa que va veure en el minut 85 per protestes a l’àrbitre va frenar tot el bon treball que estava fent el Nàstic. Una decisió que va ser molt criticada pel tècnic nastiquer, Raül Agné: “Crec que un àrbitre ha de gestionar millor un partit així perquè s’ha carregat l’espectacle. M’hauria agradat veure com hauria acabat el partit jugant 11 contra 11.”

I és que l’Osasuna va pecar de falta d’ambició per rematar el partit en el temps reglamentari aprofitant el desavantatge numèric del Nàstic i el partit va anar cap a la pròrroga. “Per atacar, jugar amb un menys sí que es nota però, per defensar, no”, va dir Agné als seus homes en un intent d’arribar als penals, però mitja hora més de joc amb un jugador menys va ser mortal per al club català. Els locals poc van poder fer degut al desgast físic acumulat, el mateix que va provocar que Montes Arce arribés malament i tard en el refús d’una jugada protagonitzada per Abde, marcant gol en pròpia.

Tot i l’eliminació, l’entrenador del Nàstic va dir que estava “molt satisfet i content per l’esforç, el sacrifici i les ganes de guanyar un equip de primera” que van demostrar els seus jugadors: “Els nostres signes i la nostra essència”, hi va afegir. “És la derrota que més m’ha satisfet”, va sentenciar Agné. D’aquesta manera, el Ceuta és l’únic equip de primera FEF encara viu en la copa.

Hem estat molt bé. Estic molt satisfet i content. Em quedo amb l’esforç, el sacrifici i les ganes de guanyar un equip de primera
-Valladolid
1-0 Classificats: Sevilla, Real Sociedad, Mallorca, Atlético, Barça, Alavés, Espanyol, València, Vila-real, Real Madrid, Ceuta, Sporting, Betis, Osasuna i Athletic
Cal que l’àrbitre gestioni millor un partit així perquè s’ha carregat l’espectacle