Copa

El Madrid s’imposa en el derbi madrileny i serà a semifinals

El Real Madrid serà a les semifinals de la copa. El grup entrenat per Carlo Ancelotti s’ha imposat (3-1) a l’Atlético en la pròrroga, en un partit en què ha hagut de remuntar i en què ha forçat la pròrroga al minut 79. Els blancs se les hauran amb Barça, Osasuna o Athletic en la penúltima estació de la competició que es jugarà, ara sí, a doble partit. Dilluns (13 h) és el sorteig.

En el duel, la primera part ha estat roig-i-blanca. L’equip dirigit per Diego Pablo Simeone ha controlat el joc, segur i ben posat sense pilota i comodíssim amb ella. I és que no ha mossegat el conjunt blanc i cada possessió de l’Atlético era llarguíssima. En una d’aquestes, Koke ha trobat a Nahuel Molina a la dreta, aquesta l’ha posat amb qualitat al segon pal i Morata (19’), en boca de gol no ha perdonat.

I ja no ha patit fins al descans l’equip colchonero. I tampoc en la segona part, tret d’un contraatac que ha caabat a peus de Vinicius dins l’àrea, amb Oblak al terra després d’un refús, però que amb tot a favor s’ha adormit i li han pispat la cartera. De fet, les ocasions més clares han estat pels visitants; Griezmann dues vegades i Witsel han pogut fer el segon, però no han encertat. I en el tram final el Madrid ha fet el de sempre i enmig del caos, amb tothom fent la guerra pel seu compte, i quan menys arguments estava proposant, ha empatat. Rodrygo (79’) ha agafat una pilota, s’ha regatejat a cinc rivals i ha enviat el matx a la pròrroga.

El temps extra ja ha fet baixada pels blancs amb l’expulsió de Savic per doble groga (99’) –en el 70’ i amb 0-1 l’àrbitre va expulsar-li la segona groga a Ceballos. Tot seguit, Benzema (103’) ha marcat el 2-1, després d’una rematada fallida de Vinicius i el duel ha quedat liquidat. Ho ha intentat l’Atlético en el segon temps, fins que al final Vinicius (121’), ara sí, encertat, ha tancat l’enfrontament.