1a divisió FEF

El Sabadell remunta un 2-0 i acaba empatant al camp de l’Amorebieta (2-2)

Un golàs d’Álex Gualda en temps de descompte ha permès als arlequinats treure un punt molt valuós i meritori en un camp molt complicat

El Sabadell suma un punt d’or al camp de l’Amorebieta gràcies a un golàs d’Álex Gualda en el temps de descompte que li ha permès empatar (2-2) un partit que perdia 2 a 0 al descans. Ha debutat amb gol Cristian Herrera i els arlequinats continuen sense perdre amb Miki Lladó a la banqueta.

Les condicions del terreny de joc fan que els guions de partit a Urritxe estiguin força marcades. Joc directe i constants duels, sobretot aeris, i el Sabadell s’hi ha hagut d’adaptar. Tot i això, ha existit la intenció d’ambdós conjunts per combinar quan han pogut. La primera acció de perill ha estat pels locals als deu minuts de partit, quan Rayco ha engaltat un bon xut des de l’interior de l’àrea, però ha atrapat amb tranquil·litat Sergi Puig. Poc més fins al primer gol. Brillant passada filtrada d’Eneko Jauregi, amb sotana inclosa a Morgado, per deixar sol a Unai Buján perquè definís en l’u contra u.

Es posava costa amunt el partit pels arlequinats en una plaça complicada. Han demanat els de Miki Lladó un possible penal per mans, però l’àrbitre no ha xiulat res. I poc abans del descans, en una jugada similar a la del primer gol, els bascs han trobat el segon. Aquesta vegada ha estat Rayco qui ha conduït i filtrat per deixar en el mà a mà a Ewan Urain, que no ha perdonat. Gran efectivitat dels locals i un 2 a 0 que els deixava el partit molt encarat.

Ha sortit bé el Sabadell al segon temps. L’entrada i debut de Cristian Herrera li ha donat major verticalitat en els últims metres als arlequinats. Ho ha intentat Ricard Pujol i Gualda, però, malgrat el domini, la més clara l’ha generat l’Amorebieta a la contra. U contra u d’Urain i gran aturada de Sergi Puig per evitar la sentència. I ha estat important. Altimira ha tingut el 2 a 1, però el seu xut ha marxat per sobre el travesser. No han perdonat més tard Pau Víctor i Herrera. Passada llarga perquè Pau pogués encarar a Jonmi i regalar el gol al debutant, que tan sols ha hagut d’empènyer l’esfèrica al fons de la xarxa. El Sabadell entrava al partit a 15 minuts pel final.

Li ha costat als vallesans trobar situacions per finalitzar, ha jugat bé els darrers minuts l’Amorebieta. Però amb una n’han tingut prou. S’ha complert el 90 i l’àrbitre ha xiulat una falta lateral, pròxima al banderí de córner. Tot apuntava a una centrada, però Álex Gualda s’ha inventat un xut enroscat al pal llarg del porter que s’ha colat per l’escaire. Un autèntic golàs que dona un punt d’or al Sabadell en un camp complicadíssim i després de veure’s dos gols per sota al descans.

Els arlequinats es mantenen fora del descens, dos punts per sobre, i continuen sense conèixer la derrota des de l’arribada de Miki Lladó a la banqueta. Dues victòries i tres empats consecutius en les darreres jornades.