Premier

Enrenou a la BBC després d’haver suspès Lineker

La suspensió de Gary Lineker, arraconat del programa Match of the day –que presentava amb èxit a la BBC des del 1999– per crítiques al govern de Rishi Sunak, ha causat enrenou a la cadena, a la Premier i al Regne Unit.

Lineker va començar a ser criticat per polítics conservadors després de dir que el projecte de llei contra la immigració il·legal presentat per la ministra d’Interior britànica, Suella Braverman, era “horrible” i comparar-lo amb l’alemanya nazi: “Aquesta és una política immensament cruel adreçada a les persones més vulnerables i utilitza un llenguatge que no s’allunya de l’utilitzat per Alemanya els anys 30”, va dir l’exjugador del Barça. No va trigar la ministra a qualificar com a “irresponsables” les declaracions de Lineker. La pressió política es va accentuar, fins que la BBC va anunciar que suspenia el presentador per haver vulnerat les pautes sobre xarxes socials de l’empresa i perquè “no hauria d’haver pres partit en qüestions partidistes o controvèrsies polítiques”, segons deia en un comunicat.

Solidaritat amb Lineker

Diversos presentadors de la cadena i col·laboradors del programa, com Alan Shearer i Ian Wright, ham comentat que no pensen tornar-hi fins que no hi hagi Lineker. El cas també ha tingut ressò a la Premier League, amb jugadors que no faran declaracions a la BBC.

La polèmica s’ha estès en el terreny polític. El líder del Partit Laborista britànic, Keir Starmer, ha manifestat: “La BBC no està actuant de manera imparcial en cedir davant els parlamentaris conservadores que es queixen de Gary Lineker. La cadena ha quedat molt exposada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)