Territorial

Finalitza la fase regular del grup gironí de segona catalana

Els equips ja saben si hauran de disputar la fase d’ascens o descens

El grup 1 de segona catalana, al qual hi podem trobar els equips gironins de la categoria, ha acabat la fase regular, i els equips ja saben si estaran a la lligueta d’ascens o la de descens. Els tres primers dels dos subgrups es jugaran pujar a primera catalana, mentre que tota la resta estaran en els diferents grups que tindran com a objectiu no baixar a tercera catalana.

Els sis equips que estaran lluitant per les tres places de primera catalana durant deu jornades són Roses, Torroella, Begur, Tossa, Tordera i Blanes. Amb els punts de partida, el líder seria el Tossa, amb 45 punts, seguit per Roses i Torroella, amb 44 i 41 punts respectivament. Si la lliga acabés així, els tres equips de la Costa Brava assolirien l’ascens.

En la fase de descens, que tindrà quatre lliguetes, s’enfrontaran del quart a l’últim del subgrup 1a i 1b de segona catalana, i quedaran distribuïts segons la posició que hagin quedat a la primera fase de la competició, mantenint els punts aconseguits a aquesta. Els equips que quedin últims en cada un dels grups baixaran, i la resta mantindran la categoria. Els grups estaran repartits d’aquesta manera:

El primer grup comptarà amb la Jonquera, el Viladamat, Cal Aguidó i Gironès-Sàbat. Matemàticament, la Jonquera i el Cal Aguidó no poden baixar, ja que tenen 33 i 30 punts. Viladamat i Gironès-Sàbat, els dos amb 15 punts, protagonitzaran un duel trepidant per mantenir la categoria.

Al segon grup hi haurà el Bisbalenc, l’Empuriabrava Castelló, el Quart i el Cassà. El Cassà, amb nou punts, parteix com el cuer de la lligueta, i té el seu rival més proper, l’Empuriabrava Castelló, a 12 punts. Amb 18 punts en joc, sembla un repte molt difícil pel conjunt de la selva, però no impossible.

El tercer grup estarà conformat pel Sant Jaume d’Olot “B”, Besalú, Malgrat i Farners. El Besalú té el repte de remuntar des dels seus 19 punts als d’Olot, amb 28, o al Farners, amb 29. Els 32 del Malgrat poden ser inabastables.

I, per acabar, el quart grup tindrà al Porqueres, Marca de l’Ham, Unió Girona i Calonge. Els gironins tenen el somni d’atrapar a la Marca de l’Ham, havent d’atrapar els 21 punts dels figuerencs des dels seus nou. Per empatar a punts amb els de l’Empordà, la Unió Girona hauria de guanyar tots els partits i el Porqueres no sumar a cap. El Calonge ja està matemàticament salvat.

Hi ha grups que estan més renyits, i d’altres que, a priori, sembla que estan més decidits. Veurem si tot segueix el guió preestablert o hi ha alguna remuntada històrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)