Territorial

Deu jornades per complir els objectius

Els equips de primera catalana gironins encaren l’últim tram de temporada amb molts fronts oberts i diverses possibilitats

La categoria de primera catalana està entrant en la seva recta final, i els equips gironins afronten les últimes deu jornades amb els seus objectius entre cella i cella. El primer classificat pujarà directament a tercera divisió FEF, del segon el cinquè pujaran a la superlliga catalana, que s’estrena la temporada vinent, i els dos millors sisens jugaran una eliminatòria per anar també a aquesta categoria. Per la part de baix, l’últim viurà el descens a segona catalana, igual que els dos pitjors penúltims. També, cal dir que tots els campions de lliga de primera catalana i el millor segon disputaran la fase final del campionat de Catalunya.

El grup 1, al qual pertanyen tots els equips de Girona de la categoria, té a l’Escala com a líder, amb 43 punts, i, si acabés així, seria l’equip que la pròxima temporada estaria a tercera divisió FEF. Del tercer al cinquè hi podem trobar el Figueres, Vic i Lloret, amb 37, 34 i 31 punts respectivament, que serien els integrants de la nova superlliga Catalunya. El Palamós es troba sisè, amb 29 punts, però de moment seria el pitjor en la seva posició dels tres grups i no disputaria l’eliminatòria d’ascens. A tan sols un punt del Palamós hi ha el Banyoles, que actualment va novè, seguit pel Can Gibert, amb 27 punts.

En la lluita pel descens hi tenim al Bosc de Tosca i Bescanó, amb 21 punts cadascú, quatre per sobre de la salvació. Cal dir que tenen a sis punts el sisè classificat, és a dir que, encadenant una sèrie de bons resultats, podrien competir per objectius molt més ambiciosos que la permanència.

Malgrat els càlculs, el pla de competició contempla que hi hagi descensos no compensats de categories superiors, tal com sembla que pot ser a la segona divisió FEF. En aquest cas, el nombre d’ascensos de primera catalana es reduiria en la mateixa proporció, així que els equips hauran d’intentar acabar el màxim a dalt possible per evitar aquesta situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)