Més futbol

El Chelsea elimina el Lió i serà el rival del Barça en les semifinals

UEFA Women’s Champions League. Les angleses han guanyat a la tanda de penals

La final del 2021 es repetirà en les semifinals. El Chelsea ha eliminat el vigent campió, l’Olympique de Lió, després d’un partit dramàtic i que s’ha decidit en la tanda de penals i serà el rival del Barça en la pròxima ronda de la Champions League.

El Lió ha començat millor el partit, trepitjant l’àrea local i demostrant que volia la remuntava. El conjunt francès, però, s’ha anat apagant i el Chelsea ha crescut. Sort ha tingut el vigent campió de l’actuació d’Endler, que ha tret dos remats de Kerr i James que podrien haver sentenciat l’eliminatòria. La segona meitat ha estat igualada i plena de nervis, però el campió ha tret el seu gen i ha aconseguit igualar el resultat global amb un gol de Gilles (77’). El partit ha anat a la pròrroga i el cansament s’ha començat a notar, però ha estat el Lió qui ha tingut més forces i Däbritz ha fet el 0-2 aprofitant una centrada de Hegerberg (110’). Quan l’eliminatòria semblava tancada, el VAR ha fet revisar una caiguda de James dins l’àrea i ha assenyalat penal a favor del Chelsea en l’última acció de la pròrroga. Mjelde no ha fallat i el duel s’ha decidit als onze metres. Allà, les angleses han estat més encertades.

Serà el segon cop que Barça i Chelsea es trobin en la Champions League. El darrer precedent és de dolç record blaugrana: la final de Göteborg del 2021. En aquella ocasió, victòria clara de l’equip dirigit per Lluís Cortés (0-4) que va servir per guanyar la primera Champions.