Més futbol

Suspès el Catalunya - Mali del 8 de juny

Selecció. La federació maliana renuncia a viatjar a Catalunya per disputar el duel que havia de servir com a comiat de Bojan Krkic dels terrenys de joc

Revés inesperat per a la Federació Catalana de Futbol i tots els protagonistes que hi estaven involucrats. El partit que havia d’enfrontar la selecció de Catalunya amb la de Mali el 8 de juny al Camp d’Esports de Lleida i que havia de ser el comiat de Bojan Krkic dels terrenys de joc, no es disputarà. La federació maliana de futbol va enviar una carta dimecres al vespre dient que per “motius de força major” no podia venir a Catalunya per jugar el partit. En un comunicat, la FCF va explicar que la renúncia del conjunt africà és “una circumstància sobrevinguda” i que no s’ha ofert “cap mena d’explicació al respecte”. Aquest anunci ha arribat quan només quedava una setmana per jugar el partit i el mateix dia que el duel es presentava institucionalment en un acte al Palau de la Generalitat presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. “No és normal que una selecció amb la qual ja estava tot signat i preparat ens hagi fallat. És surrealista. Estava tot pactat, i ells han cobrat una pila de diners, que esperem que ens els tornin”, va explicar el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, després de conèixer la notícia. Soteras també va assegurar que ja han posat en mans de la seva assessoria jurídica el cas perquè “es depurin responsabilitats”. Alhora, la federació ha activat la pòlissa de cancel·lació “per rescabalar totes les parts afectades per la suspensió del duel, a més de reparar els danys i salvaguardar l’honor, el prestigi, la reputació i el procediment de la institució”.

Un dels més perjudicats per aquesta decisió és l’exjugador blaugrana Bojan Krkic, ja que amb aquest partit volia posar punt final a la seva etapa com a futbolista professional, després que el 23 de març el de Linyola oficialitzés la seva retirada en un acte a l’Auditori 1899 del Camp Nou. A hores d’ara, sembla difícil que es pugui organitzar un altre partit amistós semblant, ja que s’acosta el final de temporada i l’inici de les vacances per als futbolistes. “Un pla B és gairebé impossible. Ens ha costat quatre mesos trobar un rival, imagineu-vos ara buscar-ne un altre amb una setmana de temps. El trobaríem a llarg termini, però no ara”, va explicar Soteras, que també va voler deixar clar que trobaran la manera d’homenatjar Bojan. “No és una cosa que es pugui solucionar en 15 dies, però alguna cosa farem amb el Bojan, perquè s’ho mereix i ell tenia molta il·lusió. No sé què farem amb ell, però alguna cosa farem.”

Amb la suspensió del que hauria estat el primer partit de la història de la selecció catalana a les Terres de Ponent, la FCF procedirà a la devolució de l’import de les entrades a tots aquells que n’haguessin adquirit. L’últim partit que va disputar Catalunya va ser contra Jamaica el maig del 2022 a l’estadi de Montilivi de Girona.

LES REACCIONS

No es pot solucionar en 15 dies, però alguna cosa farem amb Bojan perquè creiem que s’ho mereix i ell tenia molta il·lusió
Estava tot pactat, i ells han cobrat una pila de diners que esperem que ens tornin
Joan Soteras
president de la fcf
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)