Internacional

Quan menys s'ho esperaven

El Chelsea conquereix la lliga de campions contra tot pronòstic i amb un entrenador interí, Di Matteo

Radamel Falcao es consagra com el millor nou pur del planeta donant-li a l'Atlético l'Europa League i la supercopa d'Europa

El futbol és capritxós. I a vegades imprevisible, una de les principals gràcies. Però la lliga de campions va viure un episodi màgics, amb un campió contra pronòstic. No era cap ventafocs perquè d'euros mai n'han faltat al Chelsea des que al 2003 va aterrar-hi Abramóvitx. 1.000 milions gastats i va tastar la glòria de la Champions quan menys s'ho esperava: final d'etapa i entrenador interí.

El Chelsea és el nom de la Champions. O potser es podria acotar a Drogba. Els londinencs van iniciar la temporada amb un projecte trencador, pagant 16 milions per André Villas-Boas, que havia enamorat amb la valentia del Porto tricampió. Malgrat signar quatre anys, no va completar el primer, rellevat per Roberto di Matteo. El nou entrenador va capgirar l'equip com un mitjó, ja que si el portuguès havia intentat iniciar un canvi de cicle amb joves com ara Sturridge o Romeu, l'italià va tornar a l'esquema tradicional i donar la responsabilitat a les velles glòries: Terry, Cole, Lampard i Drogba. I van respondre.

El Chelsea va fracassar en la lliga, un trist sisè lloc, però tant li fa. A Anglaterra va conquerir la FA Cup i va dur l'èxtasi més enllà en la Champions. Amb molt de patiment. Una pròrroga per remuntar un 3-1 al Nàpols als vuitens, suor i efectivitat contra un Benfica superior i la primera de les dues grans gestes, a semifinals. Tots envoltant Cech, molt de múscul i pendents de sortir al contracop, fórmula rústica però prou efectiva per carregar-se el campió, el Barça. 1-0 a Stamford Bridge i 2-2 al Camp Nou. I en la final, el Bayern, botxí del Madrid als penals i amfitrió, veia com l'única arribada dels blue era l'1-1 de Drogba a un minut del final. Robben ja havia fallat a la pròrroga des dels onze metres i la tanda final va coronar el Chelsea contra pronòstic.

De l'èxtasi al fracàs

L'èxit del Chelsea no ha tingut continuïtat. La final de la supercopa d'Europa ja va ser un avís, caient 4-1 contra l'Atlético. Abramóvitx va criticar el joc de l'equip malgrat guanyar la Champions, així que l'estiu es va destinar a comprar jugadors d'un perfil més tècnic com ara Hazard (40 milions), Oscar (32) i Marko Marin (10). L'experiment ha resultat un fracàs i el bon inici a la Premier va deixar pas a una crisi de resultats que ha devorat Di Matteo, malgrat que a l'estiu va renovar per dos anys. El problema de l'italià no va ser el torneig domèstic, sinó Europa, ja que la defensa del títol va morir a la fase de grups, quedant tercer rere el Juventus i el Xakhtar. Rafa Benítez ocupa el seu lloc, de moment, fins a final de temporada. No ha començat amb bon peu perquè el Corinthians li va prendre el mundial de clubs.

La final de la supercopa europea va ser un cop dur per al Chelsea. Falcao, amb dos gols, a la final va ser el botxí. El colombià s'ha coronat com a millor nou pur del món perquè també va ser el protagonista a l'Europa League, amb un doblet a la final contra l'Athletic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)