2a divisió A

Una cita amb la història

El pas previ per ser a la final. El Girona, en un Montilivi ple a vessar, mirarà de fer bo l'1-1 de l'anada a Alcorcón per accedir a l'eliminatòria definitiva per a l'ascens a primera divisió

La final serà a partir de dimecres, però per arribar-hi s'ha de superar un enfrontament que té tots els ingredients d'una cita majúscula. Montilivi ha viscut els últims anys partits per recordar, i el d'aquest vespre fa tota la pinta que se situarà a dalt de tot del rànquing. Tothom, des del porter fins a l'últim aficionat, està preparat i mentalitzat per viure una jornada carregada d'emocions. El premi, l'accés a l'eliminatòria definitiva per a l'ascens a primera divisió, mereix tota l'atenció i tota la il·lusió del món.

El Girona va fer part de la feina a Santo Domingo, un dels grans actius de l'Alcorcón. Avui no toca fer cap gran remuntada, sinó que s'ha de fer valer l'1-1 de l'anada. No hi ha res fet, com s'han encarregat de recordar tant Rubi com els jugadors, però les expectatives són altes. Els precedents hi ajuden, la fiabilitat del Girona, encara més, i l'afició també té reservat el seu paper, com el va tenir, per exemple, en el duel de lliga contra els madrilenys. Va ser un precedent que també va acabar bé, amb una remuntada estratosfèrica, però que avui provocaria un neguit extrem si el guió s'hi assemblés.

El conjunt de Rubi mirarà d'imposar el seu estil a Montilivi, on tan bé ha funcionat durant la lliga. Sap, però, que trobarà un rival agressiu, pesat i molt competitiu. La gestió de l'ansietat és un altre punt clau. Rubi va trobar a faltar una mica més de tranquil·litat i claredat d'idees amb la pilota als peus, i en aquest sentit guanya pes la possibilitat de fer tornar Jandro a l'equip. L'asturià, que en els onze últims partits només ha jugat 38 minuts, té números d'entrar fins i tot a l'onze. També és una incògnita saber si hi serà Acuña, tot i que Rubi, d'entrada, el podria fer asseure a la banqueta. El més normal és que la línia defensiva i el doble pivot siguin els mateixos de dimecres. El cos tècnic també està pendent de l'aposta de Bordalás, que a l'anada va fer servir la mateixa alineació de l'últim partit de lliga, tres dies abans.

El risc de la pròrroga

Amb l'1-1 de l'anada, al Girona li val qualsevol victòria i l'empat sense gols. Si es repetís el resultat de l'anada, el partit s'encarrilaria cap a la pròrroga, amb el matís que si no hi ha penals i, si l'1-1 es manté els 120 minuts, el Girona és el vencedor perquè va quedar més ben classificat. A Rubi, però, no el convenç gens, la pròrroga: “Intentarem no arribar-hi, però si passa, hem de mirar com l'enfoquem. Interessa més al de fora, perquè si marca, ha de rebre dos gols per quedar eliminat.” Conscient que l'1-1 l'eliminaria, l'Alcorcón no podria especular en el temps extra.

El club i l'Ajuntament de Girona van decidir finalment no muntar una graderia supletòria. Tots els aficionats que s'hagin quedat sense entrada podran seguir el partit de manera gratuïta en una pantalla gegant que s'instal·larà a l'exterior del pavelló de Palau Sacosta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)