2a divisió FEF

L'aposta per joves cotitza a l'alça

Ofertes en ferm. Jordi Hostench i Gerard Valentín, dos dels joves amb més projecció de l'Olot, han rebut diverses propostes per abandonar el club

Que l'Olot manté ferma la seva filosofia i aposta pels joves de la demarcació és una evidència. Només cal observar les formacions inicials que planteja el seu tècnic, Arnau Sala, sense manies a l'hora de fer jugar joves valors amb una experiència mínima en la categoria però carregats d'il·lusió, motivació i energia per agradar a tothom i disposats a seguir el cicle formatiu aprenent dels més veterans. Creure en els joves valors de la demarcació ha funcionat i l'equip, tot i els alts i baixos normals en el primer any en una categoria tan competitiva, no s'ha ressentit en cap moment. La bona actuació de jugadors com Jordi Hostench –només s'ha perdut dos partits de lliga, un per sanció i l'altre per decisió tècnica– i Gerard Valentín –els dos últims mesos de competició ha guanyat terreny a tot un veterà com Jordi Freixa– ha despertat l'interès de molts clubs, que ja s'han adreçat a l'Olot per preguntar sobre la situació contractual de cada un d'ells.

Hostench, un valor segur

Des de la seva arribada al primer equip, amb només disset anys i en una categoria com la regional preferent, Jordi Hostench va ser catalogat com un dels valors emergents format en el futbol de base de l'Olot. Jugant la majoria de partits en la primera catalana, la tercera divisió i l'actual curs en la segona B, la projecció del lateral esquerre s'ha convertit en una realitat. Mantenir el garrotxí en la plantilla de la campanya vinent serà una missió impossible, i és que el club no vol obstaculitzar la possibilitat d'accedir a categories professionals a un jugador de la casa que ho ha donat tot vestint la samarreta vermella de l'entitat. Equips com el Numància o el Sabadell, de segona A, a més de l'Elx B i el València Mestalla, es barallaran per aconseguir els serveis d'un dels jugadors amb més pretendents de segona B.

Valentín, un perfil únic

Aterrat a Olot procedent del Sevilla C, que el va fitxar del millor equip juvenil que ha tingut mai el Girona –van quedar tercers de la divisió d'honor, la temporada 2011/12–, Gerard Valentín ha meravellat a tothom coincidint amb la segona meitat de la lliga i amb l'arribada d'Arnau Sala a la banqueta garrotxina. Amb un un contra un a l'abast de pocs defensors i una profunditat insòlita per projectar-se en atac, Valentín, que encara peca de prendre decisions precipitades en el seu joc, s'ha convertit en un perfil de jugador molt buscat entre tots els equips, de la categoria que sigui. Diversos clubs de primera divisió amb filials a segona B, com ara el Llevant, l'Elx o el València, a més del Girona i el Sabadell, de segona A, s'han fixat en les destreses de l'empordanès, de només vint anys.

La posició de l'Olot

El club garrotxí en cap cas està disposat a aturar la trajectòria dels dos jugadors cotitzats i pretesos per grans clubs i projectes. Tot i això, oficialment el club compta amb els dos joves talents per formar una plantilla més competitiva per a la temporada vinent, però, conscients que la continuïtat dels dos jugadors serà molt complicada, ja que l'entitat presidida per Joan Agustí no pot competir amb els projectes esportius i econòmics d'equips més potents, l'objectiu és arribar a una entesa cordial que beneficiï l'Olot i també el jugador.

Data de naixement
24/10/92
Lloc de naixement
Olot
Demarcació
lateral esquerre
Temporades al club
5a
Formació
Olot i Girona
Partits jugats a 2a B
33
Minuts a 2a B
2.970
Gols
0
Targetes rebudes
8
Fi del contracte
30/06/2015

DESTINACIÓ, UN FILIAL

Molts dels clubs interessats són de primera divisió amb equips filials a segona B
Data de naixement
28/07/93
Lloc
Avinyonet de Puigventós
Demarcació
lateral dret
Temporades al club
1a
Formació
Figueres i Girona
Partits jugats a 2a B
20
Minuts a 2a B
1.037
Gols
0
Targetes rebudes
5
Fi del contracte
30/06/2015
En l'últim partit contra l'Elx B al municipal, molts observadors van espiar els jugadors

El club haurà de buscar recanvis

Davant l'allau de propostes en ferm que han rebut els jugadors, l'entitat garrotxina segurament haurà de trobar dos recanvis de garanties per afrontar la temporada que ve. De fet, les obvietats i la realitat ja estan fent treballar de valent la secretaria tècnica de l'Olot, que rastreja sense parar el mercat amb l'objectiu de confeccionar una plantilla competitiva per al curs vinent, el de la consagració a la segona B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)