Internacional

Un munt de recursos

Europa League. El Vila-real consolida el lideratge contra el Zuric en un partit amb rotacions i un paper destacat de Gerard Moreno, en una jornada en què el Nàpols va frenar a Berna

El Vila-real va consolidar el seu bon inici de curs aferrant-se al lideratge del seu grup en un partit còmode en què només va badar en els darrers minuts de la primera part, quan el Zuric va empatar el partit. Marcelino va exhibir diversitat de recursos amb garanties i va poder testar un onze de futur, amb els futbolistes del planter Gerard Moreno i Adrian Marín; l'exblaugrana Javi Espinosa i l'argentí Vietto. Els grocs, que s'havien avançat aviat amb un gol de Cani després d'una recuperació de Jonathan dos Santos, van saber reaccionar en la segona part, amb protagonisme especial de Gerard, assistent de Vietto en el 2-1, i de la figura de casa, Bruno Soriano, que va clavar un golàs de falta directa abans que Giovanni dos Santos sentenciés el matx sortint des de la banqueta.

El Sevilla, també líder

També va fer rotacions i va aconseguir mantenir el primer lloc a Lieja el Sevilla, però en aquest cas Emery va apostar per jugadors amb experiència, com Reyes, Banega i el central procedent de l'Osasuna Arribas. Els andalusos van començar forts, però després es van anar exposant a l'empenta dels belgues, que tot i estar immersos en una crisi institucional i de resultats, haurien pogut guanyar si no fos perquè Krychowiak va evitar el gol de Teixeira en el temps afegit.

En la resta de la jornada, destaquen les punxades de l'Inter, que no va passar de l'empat a casa just el dia de l'adéu de Moratti, i el Nàpols de Benítez, que va veure tallada en sec la seva reacció en la lliga amb una dolorosa derrota al camp del Young Boys. Un gol d'Hoarau, que va poder controlar i apuntar davant la passivitat de la defensa napolitana, i un contraatac letal en el darrer sospir, van provocar el deliri a Berna. El Fiorentina va ser l'únic equip de la Serie A que va complir, amb un gol de Vargas a Salònica en una doble rematada, ben assistit per Ilisic. Els de Florència són, amb el Legia de Varsòvia i el Dinamo de Moscou, un dels tres equips que sumen nou punts. El brasiler Alan va fer un hat-trick en la victòria folgada del Salzburg contra el Dinamo de Zagreb, i l'anglès Harry Kane el va signar per al Tottenham.

Incidents a Bratislava i al centre de Lilla

Els antiavalots francesos van haver de carregar amb gasos lacrimògens contra desenes de seguidors de l'Everton a la Gran Place de Lilla, on es van registrar enfrontaments que es van saldar amb aparadors trencats i un seguidor britànic detingut. A Bratislava, en el duel entre eslovacs i txecs que es va endur l'Sparta, el partit es va haver d'aturar uns minuts per les batusses entre aficions. La policia va haver d'intervenir i, fins i tot, va baixar al terreny de joc per posar ordre.