Sabadell

Sakamoto es desfà del Sabadell

2a divisió B. Incapaç de trobar un inversor, el japonès opta per vendre el club a la principal societat deutora

Des d'ahir, Keisuke Sakamoto ha deixat de ser el màxim accionista del Centre d'Esports Sabadell. L'empresari japonès ha acabat malvenent l'entitat (ha recuperat 50.000 euros dels 3,1 milions que va posar) a la principal societat deutora de l'entitat. En aquest sentit, no va ni transcendir el nom d'aquesta empresa perquè no està ni vinculada amb el futbol, ni amb la ciutat de Sabadell. L'únic que va fer és, mitjançant la intermediació del conseller Antoni Reguant, deixar 1,8 milions d'euros perquè Hisenda no executés l'entitat el curs passat. Com que Sakamoto no ha pogut tornar ni un cèntim d'aquests diners, els ha acabat venent el club perquè ells mateixos siguin els que busquin un inversor.

“S'havia entrat en un carreró sense sortida i no podíem avançar ni nosaltres ni ell mateix”, explicava el conseller delegat Antoni Reguant sobre Sakamoto. El canvi de propietat no significarà una nova manera de fer en l'entitat, –“entenem que és temporal, va dir– ni res semblant. “Es tracta d'una empresa d'obra civil”, va desvetllar Reguant, que va deixar entreveure que el club està en venda: “Ara el que busquem és concretar alguna de les opcions, amb les quals ja hem parlat de fa temps, perquè puguin aportar capital i s'adeqüin al projecte que hem dissenyat.” Així doncs, el Sabadell només s'ha alliberat de la càrrega que suposava en el dia a dia el màxim accionista japonès, perquè el club continua buscant igualment un inversor que solucioni els problemes de tresoreria i finançament. Tot i això, ahir Reguant no va descartar que si no troben cap inversor, l'actual empresa es quedarà el club en propietat. “Aleshores en transcendirà el nom”, va dir.

Canvi de consell

Sakamoto, doncs, ha venut 51.035 accions –a un euro l'acció– i li queda un petit paquet del 2%, però no marxarà del consell d'administració. De fet, tres consellers japonesos dimitiran, però ell hi continuarà formant part. “Hi ha alguna via [d'inversió] que ve des del Japó, que ell va obrir i que es continuarà treballant perquè vinguin”, explicava Reguant, que confia en el japonès.

Ara volem concretar algunes opcions perquè aportin capital a l'entitat
Antoni Reguant
Conseller del sabadell
Havíem entrat en un carreró sense sortida i no podíem avançar ni nosaltres ni ell mateix [Sakamoto] en la gestió del club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)