2a divisió FEF

ANTONIO RODRÍGUEZ ‘RODRI'

ENTRENADOR DE L'OLOT

“Entenc que l'exigència vagi a més”

“L'objectiu de fer un futbol atractiu i divertir els nostres aficionats està complert. Ara ens toca sumar més punts”

“Jugar com ho intentem fer ha de tenir una recompensa tard o d'hora, i esperem fer una bona segona volta i no mirar tan a vall”

Quan altres equips no se la van jugar amb Perea, nosaltres ho vam fer. Ell valorarà això segur, la manera de jugar de l'Olot va molt bé al seu estil
L'Olot, treballa en diferents direccions, a part del primer equip, i moltes vegades no hi ha el reconeixement que mereix l'entitat per la feina que s'està fent

Ja fa poc més d'un any del retorn de Rodri a la banqueta de l'Olot. Amb un estiu per planificar la plantilla al seu gust, juntament amb la direcció esportiva, i gairebé una volta de lliga al sac, els de la Garrotxa sumen 20 punts després d'un inici de campionat pèssim pel que fa els resultats. A poc a poc, la idea clara de joc i el manteniment de la línia de treball estan retornant als olotins els resultats merescuts per escalar posicions en la taula.

Poc més d'un any després del seu retorn al club, com està Rodri i com valora l'estat actual de l'entitat?
Vaig tornar al club fa un any amb molta il·lusió i actualment mantinc aquesta il·lusió intacta. El club va millorant, incrementant infraestructures per ser més gran i fent passos endavant respecte a anys anteriors.
Per resultats i posició, l'equip està en una situació semblant. La idea de joc i la filosofia, però, estan més clares?
Crec que des de fa anys l'equip té un estil de joc reconegut, específic i diferent del de molts equips. El bon tracte de la pilota és l'eix central i tenim l'objectiu de fer un joc atractiu per als espectadors que ens vénen a veure a l'estadi. Per diverses circumstàncies, la feina del club, els jugadors i l'afició, que ens anima sense parar, no ha estat recompensada. El futbol no ha estat del tot just. Estem treballant tots molt i no s'aconsegueixen els punts desitjats.
Amb quines perspectives afronta el seu equip el segon i decisiu tram del campionat?
Amb la il·lusió i confort de tenir una estabilitat com a club que potser altres entitats no tenen. El suport econòmic i social que tenen els jugadors, gràcies al treball de la junta directiva, és primordial. Això dóna molta tranquil·litat. A més de tot això, si tenim la sort de poder comptar amb tots els jugadors que de moment no hem pogut gaudir i aprofitar, tindrem més possibilitats d'aconseguir una bona ratxa de resultats, que ja en les darreres setmanes hem pogut enllaçar. Jugar com intentem jugar ha de tenir una recompensa tard o d'hora i esperem fer una bona segona volta per gaudir encara més de la categoria i no mirar avall amb cert neguit o preocupació.
Per fer una bona segona volta serà clau mantenir Perea?
Sabem que quan altres equips no se la van jugar amb Perea, nosaltres ho vam fer. Ell valorarà això segur, la manera de jugar de l'Olot li va bé i prendrà la decisió més positiva per a tots. També, però, hem de tenir en compte que tenim altres jugadors, com ara Gato, Ortiz, Uri o Marcel, que ens donen riquesa en atac i moltes possibilitats que al principi del curs no vam tenir, i per això no vam aconseguir els resultats que desitjàvem.
A més de la continuïtat de Perea, el rendiment de Diego Sánchez també determinarà la trajectòria de l'equip?
És una llàstima el que li ha passat, a Diego. És un jugador fonamental, especial, i a més em demostra que està implicat. Feia temps que el seguia, i el vaig conèixer. Sabem que ens pot donar un bon rendiment. A mode d'exemple, en el darrer partit vam poder utilitzar fins a cinc davanters fent rotacions entre ells. Això els equips contraris ho noten, i és que poder mantenir el nivell en atac amb molta pólvora durant els 90 minuts i exigint al màxim és clau. Això no ho hem pogut fer gaire durant la primera volta per les lesions, i ho necessitem.
L'estabilitat econòmica és un tret positiu. Això els pot beneficiar a l'hora de contractar futbolistes durant el mercat d'hivern? Per exemple, Jandro?
Són situacions que poden sortir durant el mercat d'hivern ja que tothom està obert a tot, però el club té un pressupost, i aquest està cobert. Serà complicat que puguin arribar futbolistes tot i que sempre hi ha sorpreses, i per l'experiència que tinc pot passar de tot. De vegades et trobes que hi ha jugadors amb qui no comptes, que es volen quedar, o d'altres que sí que hi comptes i volen marxar... Qui sap? L'entitat té una ruta clara i es busca l'estabilitat. Estem contents amb el que tenim i a ningú li estranyaria que l'Olot avui tingués set o vuit punts més dels que té. Es parlaria que hem fet una primera volta més que acceptable.
Blázquez, Luismi, Djak o Marcel. Joves que han estat importants i ho seguiran sent?
Aquesta és la política del club. Des que l'equip està a segona B hem gaudit de jugadors com Gerard Valentín, que fins i tot va ser rendible per a l'entitat, i Musa, entre d'altres. Són futbolistes joves però amb qualitat, i són conscients que poden millorar molt i saben que estan en el millor lloc per poder evolucionar i tenir així més potencial. Ho estan fent bé juntament amb gent més veterana com Jose, Rojas o Uri. El còctel entre el jovent i l'experiència és molt bo i sempre l'hem tingut, a Olot.
L'assignatura pendent és millorar fora de casa. El fet de tenir un camp diferent a molts dels que han de jugar és un handicap en contra del seu equip?
Per la nostra manera d'entendre el joc, amb espais, moviments constants, etc. el de l'Olot és un camp més real i a mida. Si fos més fàcil jugar en camps de reduïdes dimensions, el Camp Nou o el Bernabéu serien petits. Intentem que el joc i el camp s'assemblin al futbol professional. Cada equip s'adapta també a les instal·lacions que té. Tenim jugadors com Vallho, Diego, etc., que a fora de casa s'adapten bé per al joc més directe i hem fet bons partits en camps petits. No crec que a domicili no tinguem garanties, el que hem d'intentar és no encaixar gols amb tanta facilitat.
Reus i Vila-real B a part, la resta de la taula està molt comprimida no?
Aquesta és una categoria amb molta diversitat de mètodes i idees de joc, dimensions, terrenys de joc i tothom pot explotar les seves armes al límit. La clau és mantenir la calma i pensar que això és de llarg recorregut. Dos partits bons et fan estar a pocs punts de la fase d'ascens i tres o quatre dolents t'apropen al descens. S'ha de mantenir la calma.
En l'última junta general d'accionistes es va aprovar apujar el pressupost un 30%. Entén que s'exigeixi més a l'equip?
Ho entenc. És evident. Quan disposes de més recursos has de tenir més capacitats. Hem millorat en serveis mèdics, producció i editatge de vídeos, etc. S'intenten portar jugadors amb més potencial i de fora. L'exigència és major i ho entenc. Ara bé, de vegades hem de tenir una perspectiva més àmplia. Hem de guanyar i sumar punts, però hi ha altres tipus d'exigències. A segona B costa guanyar i nosaltres ho intentem fer amb domini i bon joc. Els nostres són partits atractius, amb moviments tàctics, generant ocasions, etc. L'exigència de divertit a l'afició l'hem complert, ara ens falta sumar més punts.
Que diverteixen queda demostrat amb les mitjanes de 1.200-1.300 espectadors en cada partit?
Fa goig. Estan entregats i em fa l'efecte que cada vegada entenen més el joc que intentem fer perquè porten partits a les esquenes comprovant-ho. Si una pilota va al porter per començar de nou una jugada no s'exclamen, saben que s'ha de tenir paciència i toc per trobar la millor opció ja que intentem donar ritme al joc mitjançant la pilota. Els jugadors estan encantats de jugar a casa, i això és bo. És una arma que pocs equips tenen.
Li agrada estar pendent de l'evolució del futbol de base. Quin moment viu concretament el de l'Olot?
He estat en altres clubs i mai he vist una junta directiva tan implicada en el seu futbol de base. No ho dic per res, però veig que es compleix pagant els delegats, els entrenadors, oferint eines per als petits, material, etc. Podríem preguntar si passa el mateix en altres clubs. L'entitat té una partida pressupostària destinada al futbol de base i està treballant al màxim en aquest aspecte. Quan hi ha jugadors que despunten, el Girona els atrau, amb certes edats hi ha futbolistes que estudien a Barcelona i hi ha clubs d'allà que els capten. Contra això és impossible lluitar-hi. Amb els nous camps d'entrenaments que es faran, la tecnologia que estem treballant, un possible filial, etc., farem un pas endavant. L'Olot treballa en diferents direccions, a part del primer equip, i moltes vegades no hi ha prou reconeixement a l'entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)