2a divisió FEF

2a divisió B

Els primers fruits de l'ambició

El Reus ha tancat un any històric amb la primera fase d'ascens a segona A, l'actual lideratge sòlid i l'eliminatòria de copa contra l'Atlético

El projecte de Joan Oliver té la categoria de plata com a objectiu

El Reus comença a oblidar les temporades a tercera divisió, àmpliament majoritàries al llarg de la seva història. L'ascens a segona B del 2011 i la consolidació en la categoria sota la batuta del tècnic Santi Castillejo van obrir una nova etapa ambiciosa que l'arribada de Joan Oliver com a màxim accionista ha refermat. El nou projecte, amb més recursos, es marca fites importants. El 2015 que ara s'ha tancat ha estat la confirmació que el nou Reus va de debò, amb la primera participació de la seva història en una fase d'ascens a segona A al final de la temporada passada, el lideratge sòlid actual, la imbatibilitat des del desembre del 2014 al seu estadi en partits de lliga i l'eliminatòria de setzens de final de la copa contra l'Atlético, en què el Reus va plantar cara. A partir d'aquí, la nova fita del club reusenc és la segona A. Les notes negatives de l'any han estat el càncer, ja superat, de Marc Sellarès, i l'anomalia al cor que ha obligat el capità, Jaume Delgado, a penjar les botes.

L'any no va començar gaire bé per a un Reus que havia estat líder i al qual una mala ratxa entre el desembre i el gener va fer baixar fins a la desena posició. A partir del febrer, però, va reaccionar i gràcies sobretot a un excel·lent rendiment al seu terreny de joc va anar escalant posicions fins a acabar la lliga en la tercera posició i disputar per primer cop les eliminatòries per pujar a segona A. Va quedar emparellat contra el Racing de Ferrol, que va estar més encertat tant en l'anada a Galícia (1-0) com en la tornada (1-1). La sensació, però, era que el Reus havia posat la primera pedra per tornar-ho a intentar l'any següent amb més força.

De moment, el Reus va ben encaminat per tornar a disputar la fase d'ascens. Després de mantenir el tècnic, Natxo González, i gairebé tota la plantilla –entre els quals els puntals, com ara Edgar Badia, Olmo, Moyano, Folch, Colorado, Vítor, Óscar Rico i Edgar Hernández– i fer algun retoc per reforçar-la, la nova temporada va començar bé per al Reus, encara amb la solidesa com a local com a punt fort i alguna victòria important a fora per marcar terreny. Així, l'equip roig-i-negre no va trigar a conquerir el lideratge, que manté. Només el Vila-real B, que té un punt menys, segueix el ritme de l'equip de Natxo González, que té nou punts de marge respecte al tercer, l'Hèrcules, i onze respecte al cinquè, que és el Cornellà. En primera posició a un sol partit del final de la primera volta, acabar la lliga com a campió i disputar l'eliminatòria directa d'ascens a segona A és ara el gran objectiu del Reus.

Amb la LFP en l'horitzó, el club roig-i-negre ha tingut aquest mes de desembre la possibilitat de disputar una eliminatòria contra un dels millors equips de l'Estat, l'Atlético de Madrid. Després de passar tres fases, el Reus va quedar emparellat en els setzens de final amb l'equip colchonero, la qual cosa li va permetre viure un gran ambient i fer calaix en el partit d'anada i jugar al Vicente Calderón en el de tornada. El Reus va plantar cara, amb moments de bon joc i derrotes per la mínima en els dos partits. La imatge contra l'Atlético, juntament amb el lideratge sòlid en la lliga, fa que el Reus sigui optimista i esperi viure un 2016 encara més bo.

0
derrotes a casa
en la lliga en tot el 2015. L'última és del 7 de desembre del 2014, contra el València Mestalla.
11
punts
de marge ja té Reus respecte al cinquè classificat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)