Internacional

Un altre disgust a Mestalla

Europa League. Un gol d'Aduriz en el tram final elimina un València que havia aconseguit capgirar l'eliminatòria a l'Athletic. El Vila-real i el Sevilla certifiquen l'accés als quarts de final

3-0 (3-0)

1-0 (35') Rami. 2-0 (44') Gameiro. 3-0 (45') Gameiro.

Tottenham - B. DORTMUND
1-2 (1-5)

0-1 (24') Aubameyang. 0-2 (70') Aubameyang. 1-2 (73') Son.

SP. BRAGA - Fenerbahçe

4-1 (4-2)

1-0 (11') Koka. 1-1 (45') Potuk. 2-1 (69') Josué, de penal. 3-1 (74') Stojiljkovic. 4-1 (83') Rafa Silva.

Bayer L. - VILA-REAL

0-0(0-2)

València - ATHLETIC

2-1 (2-2)

1-0 (13') Mina. 2-0 (37') Aderlan Santos. 2-1 (75') Aduriz.

M. United - LIVERPOOL

1-1 (0-2)

1-0 (32') Martial. 1-1 (45') Coutinho.

Lazio - SP. PRAGA

0-3 (1-4)

0-1 (10') Dockal. 0-2 (12') Krejci. 0-3 (44') Julis.

*El sorteig dels quarts és avui a les 13 hores.

El València no aixeca el cap. És la tònica d'aquesta temporada: l'equip valencianista viu un mal moment, de cop sembla que revifi, però acaba caient una altra vegada. I això és el que li va succeir ahir a Mestalla, on va ser eliminat a mans de l'Athletic (2-1), que li va aixafar la guitarra quan semblava que seria el conjunt valencianista el que es classificaria. La cronologia del partit va ser la del curs: els valencianistes van començar per sota després de l'1 a 0 de l'anada, van remuntar i es van posar 2 a 0 en el descans, però van acabar sucumbint a un gol d'Aritz Aduriz quan quedaven 15 minuts. Els de Gary Neville queden ara sense res a fer en la temporada, fora de totes les competicions, a 13 punts d'Europa i a 7 del descens en la lliga.

ReAMUNTada” era el lema de l'afició valencianista i el seu equip s'hi va encomanar. L'inici del València va ser fulgurant i es va avançar aviat mitjançant Santi Mina. L'atacant gallec va recollir un refús d'Herrerín a l'àrea petita després d'un xut a boca de canó de Negredo i va empatar l'eliminatòria. Els de Neville van ser, sobretot, molt intensos i directes, i es van mostrar superiors a un Athletic encongit. Just abans d'acabar la primera part, van aprofitar la inèrcia per obrir escletxa amb un cop de cap d'Aderlan Santos, que va rematar una centrada de Gayà.

Els homes d'Ernesto Valverde no estaven còmodes, i tampoc en la segona part van ser especialment incisius tot i necessitar un gol per passar. Aleshores, en el tram final
va emergir el de sempre, Aduriz, que ja acumula 31 gols aquesta campanya, i aprofitant una majestuosa assistència de Raúl García d'esperó va fer decantar l'accés a quarts de final cap al cantó biscaí. Un gol que va ser molt polèmic i protestat pels locals, ja que, en l'acció que el va precedir, Susaeta va controlar la pilota amb les mans. A la desesperada, el València ho va intentar sense èxit amb una clara rematada de Paco Alcácer, que va neutralitzar Herrerín amb una gran aturada, i un xut de falta de Parejo, que se'n va anar fora.

Sevilla i Vila-real, endavant

El campió va golejar el Basile (3-0) en un matx que va dominar amb claredat, i continua sent un dels màxims candidats a aconseguir el títol. Rami i un doblet de Gameiro van impulsar el conjunt d'Unai Emery. D'altra banda, el Vila-real també va certificar la classificació amb un empat sense gols al feu del Leverkusen en un duel en què va tornar Sergio Asenjo després d'onze mesos de lesió.

LA FRASE

M'ha encantat l'equip. Hem jugat molt bé. La mà en el gol de l'Athletic ha estat molt clara
Gary Neville
TÈCNIC DEL VALÈNCIA

LA DADA

31
gols
acumula Aduriz aquesta campanya: 17 en la lliga, 8 en l'Europa League, 4 en la copa i 2 en la supercopa.

Sense remuntada a Old Trafford

El Liverpool va fer bo el 2-0 de l'anada i amb un empat (1-1) va deixar fora el Manchester United en el primer clàssic europeu. Martial, de penal, va fer créixer l'esperança d'Old Trafford, fins que una genialitat de Coutinho abans del descans va sentenciar.

Itàlia queda sense representants

Desfeta del Lazio, que va ser golejat (0-3) a l'Olímpic de Roma per l'Sparta de Praga i va ser eliminat. La Serie A, doncs, ja no té representants en la competició europea. La Roma i la Juventus van ser eliminades en la Champions League i, amb l'adéu del conjunt de Stefano Pioli en l'Europa League, Itàlia queda sense equips a Europa en els quarts de final. No passava des del curs 2000/01.