Sabadell

Sabadell

“El pare va viure tot allò!”

L'exjugador del Barça Manolo Martínez veu el seu fill Manel Martínez Bel com un jugador amb molt marge de millora

“Tinc un entrenador a casa, tot i que no m'atabala gaire”, explica el davanter arlequinat, autor de dos gols des que va pujar al primer equip

sense tenir cap record perquè no havia ni nascut quan el seu pare jugava, Manel Martínez Bel (Cabrera de Mar, 1992) té clar que el futbol el porta en els gens. El davanter del Sabadell ha heretat la passió per l'esport de Manolo Martínez Toral (Caravaca de la Cruz, 1960) i està disposat a continuar trencant barreres per fer-se un lloc en el futbol professional. Tot plegat, seguint els consells del seu pare, que va tastar l'elit amb el Barça, de 1978 a 1989, amb una lliga, dues copes de la lliga, tres copes, una supercopa i dues recopes en el seu palmarès personal.

“El que veig del meu fill és que té una gran capacitat de millora”, diu Manolo, mític lateral dret del Barça de Venables. “A més, té una capacitat d'aprenentatge molt alta, és autocrític i ho absorbeix tot com una esponja”, afegeix. “Tinc un entrenador a casa”, reconeix Manel: “Però no m'atabala gaire, procura no dir-me les coses al tornar a casa després d'un partit, sinó que s'espera i ho fa entre setmana”, afegeix el davanter.

Buscant el professionalisme

“El més important és que el futbol se'l prengui seriosament, i ho fa. I sense deixar de banda els estudis...”, diu Manolo. Pare i fill van buscar un camí diferent per continuar la formació futbolística de Manel, ja que es va passar dos anys i mig en una universitat americana. Després de la seva tornada al futbol català, la irrupció del maresmenc és tan gran que després de tretze gols en mitja temporada a tercera divisió amb el filial, el Sabadell va decidir renovar-lo per al primer equip. El davanter, doncs, vol fer el salt cap al futbol professional, tot i que no amaga que el seu somni és fer-ho vestint d'arlequinat: “Jo estic molt a gust aquí, em tracten molt bé”, explica l'atacant, recentment renovat fins a l'any 2018.

“Nosaltres érem uns altres tipus de jugadors”, diu Manolo: “Ara és diferent, perquè es dóna moltes voltes al futbol, sobretot des de l'audiovisual, però al final el futbol continua sent futbol com deia Terry Venables”, explica l'exlateral dret del Barça, que diu que “no es canviaria” per un jugador actual: “Ara potser hi ha més tecnologies, com en la recuperació de les lesions, però jo he viscut coses molt maques.” Manolo Martínez va intentar continuar vinculat al futbol, de segon entrenador amb Lobo Carrasco al Màlaga B: “Però van néixer els meus fills i ho vaig deixar una mica de banda.” El seu fill encara al·lucina: “Jo no havia nascut, però sí que em criden l'atenció totes les fotografies i els records que conserva. De vegades penso: el pare va viure tot allò!”

Trajectòria ascendent.
Després d'un seguit de mals resultats, el Sabadell temia un tram de calendari en què s'havia d'enfrontar amb el Vila-real, el Reus, el Lleida i el Barça B. Però els arlequinats s'han sobreposat al mal calendari i han obtingut 10 punts dels últims 12. Si bé la promoció d'ascens la tenen lluny (a 13 punts, amb quinze en joc), l'objectiu primordial és lligar la participació l'any que ve en la copa: es fiquen els cinc millors classificats excloent filials i els següents dos equips amb més puntuació, sense distinció de grup. En aquest cas, ha de retallar una distància de sis punts amb l'Alcoià que en realitat són tres, perquè en l'última jornada el Sabadell té assegurats els tres punts corresponents al partit contra l'Huracán.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)