Sense premi a l'esforç

Per a l'espectador. El Peralada i el Palamós empaten un duel molt vistós que podria haver guanyat qualsevol i queden en una situació compromesa pels descensos compensats. El Palamós va fallar dos penals en la segona part

Tensió, nervis, intensitat, gols –un d'olímpic–, expulsions, penals fallats i una picabaralla després del xiulet final. En el duel empordanès entre el Peralada i el Palamós no hi podien haver passat més coses. Tant l'un com l'altre van tenir possibilitats d'endur-se la victòria, però va semblar que ningú volia guanyar. El Peralada va deixar escapar ocasions en contraatacs de quatre contra un, i el Palamós va fallar dos penals. Per això, l'empat final no va deixar content a ningú, i és que els deixa en una situació perillosa per culpa dels descensos compensats. Per si el partit no tenia prou emoció, el vent hi va acabar de posar la cirera. Possiblement, veient la forta tramuntava que bufava, el més assenyat hauria estat suspendre el partit, però l'àrbitre va decidir que s'havia de jugar. Veure serveis de porteria que amb prou feines arriben a la frontal de la pròpia àrea, i necessitar un minut per posar una pilota en joc després d'una falta perquè l'esfèrica és quedi quieta potser no és el millor per a l'espectacle, però ahir va posar un punt més d'incertesa al partit. Per acabar de fer un combinat explosiu, l'àrbitre també hi va posar de part seva deixant descontents els dos equips. Amb un excés de protagonisme, va xiular falta a cada mínim contacte –que en un partit amb vent és quasi en cada jugada–, va xiular dos penals a favor del Palamós –un ho era i l'altre era dubtós–, i va acabar expulsant el palamosí Pastor en el 61' amb una segona targeta groga per protestar i Cornellà amb vermella directa en el 93' també per protestar.
Inici fulgurant
Amb tots els al·licients i condicionants que hi havia abans de començar el partit, ja s'esperava que es veuria més intensitat i lluita que no pas futbol i els primers minuts ho van confirmar. I de quina manera. El Palamós, amb el vent a favor, va intentar tancar el Peralada al seu camp, però en el minut 4, en la primera jugada en què els xampanyers van trepitjar terreny palamosí, van saber-ne treure el màxim profit. Sergio García, amb una rematada de cap perfecta en una centrada d'Óscar Molina, va posar els locals al davant en el marcador, però el Palamós va reaccionar ràpid. El mateix Sergio García no va estar encertat en un refús dins l'àrea i Agi, amb una gran canonada des de la frontal, va empatar el matx (9'). En la jugada següent, el Peralada va poder fer el segon, però Ferrón no va poder definir tot sol davant Bayona. El marcador ja no es va moure abans del descans. El Palamós va dur la iniciativa, però només va aconseguir generar perill a pilota aturada, mentre que el Peralada tampoc va culminar amb encert cap dels contraatacs que va tenir. L'ocasió més clara la va tenir el visitant Gerard Herrera, que va estavellar una falta al travesser (30').
La bogeria total
En la represa el matx va embogir. El Peralada, ja amb el vent a favor, va dur la iniciativa, però el Palamós va fer molt mal al contraatac. Ja en la primera jugada clara (51'), Agi es va plantar sol davant Ureña i va forçar un penal clar que Medina va xutar al travesser. La resposta dels xampanyers va ser contundent. Cornellà, que ja havia buscat el gol olímpic en el 55', va sorprendre Bayona només dos minuts després amb un servei de córner potent que es va colar directament al fons de la xarxa. El 2-1 i el vent a favor semblaven definitius per a una victòria local, i més quan en el 61' el Palamós es va quedar amb deu. De fet, els d'Arnau Sala van tenir nombrosos contraatacs amb superioritat que podrien haver decidit el partit, però no van estar encertats. I quan menys ho semblava, el Palamós va revifar. En el 83' Feixas va rematar amb el cap a boca de canó una centrada de Cano, i tot i que Ureña la va aturar, el rebot li va picar al cos i va acabar al fons de la xarxa situant el 2-2 al marcador. A partir de l'empat es van viure minuts d'infart. En el 85' Agi va forçar un altre penal, però Feixas el va desaprofitar altre cop –Ureña va fer una gran aturada–, i en el tram final el Peralada va tancar el degà a la seva àrea i va estar a punt de marcar en tres ocasions, però el marcador ja no es va moure.

PERALADA2
PALAMÓS2

PERALADA: Ureña, Mate, Murga, Lluc, Argi (Joan Pons, 86'), Guillem Cornellà, Sergio García, Moñino, Ferrón (Jaume Duran, 70'), Óscar Molina i Marc Mas. PALAMÓS: Bayona, Ayala, Cano, Pastor, Subi, Matamala, Barrera (Makaay, 68'), Gerard Herrera, Agi, Feixas (Marçal Lladó, 87') i Medina (Ivan García, 77'). GOLS: 1-0 (4') Sergio García. 1-1 (9') Agi. 2-1 (58') Guillem Cornellà. 2-2 (83') Feixas. ÀRBITRE: Bertomeu García. T.G.: als locals Ureña, Ferrón, Argi i Mate; i als visitants Agi, Matamala, Barrera. T.V.: directa al local Cornellà (93'); i al visitant Pastor (61') per doble groga. PÚBLIC: uns 500 espectadors.
Qui lluiti a mort i sumi els sis punts evitarà les posicions perilloses, però ho tenim complicat
Joan Mármol
entrenador del palamós
Ha estat una llàstima fallar el penal, però Ureña ha estat bé. No he celebrat el gol per respecte a l'afició
Aleix Feixas
davanter del palamós
Ens queda un mal regust perquè hem fallat dos penals i perquè jugant amb deu podíem guanyar
L'àrbitre s'ha posat nerviós. Tothom s'hi juga molt, i ell no ha ajudat
Arnau Sala
entrenador del peralada
Hem intentat suspendre el partit, però l'àrbitre ha dit de jugar. És una llàstima perquè és com tirar una moneda a l'aire
Hi ha hagut prou ocasions dels dos equips i qualsevol podria haver guanyat. Ha estat força igualat

El Peralada evita el descens directe

L'empat d'ahir deixa el Peralada en la catorzena posició, amb 43 punts, i el Palamós en la dissetena, amb 42. Tots dos, especialment els de Joan Mármol, continuen involucrats de ple en la lluita per evitar la setzena i la dissetena posició, que poden comportar la pèrdua de la categoria per culpa dels descensos compensats. La nota positiva és que la derrota del Rubí assegura que el Peralada evita el descens directe matemàticament. El Palamós, en canvi, encara necessita sumar un punt per tal d'evitar el descens directe de manera matemàtica. Els de Joan Mármol hauran de sumar-lo la setmana que ve a casa contra el Manlleu, perquè si no podrien tenir una última jornada d'infart, ja que visiten el camp del Rubí.