3a divisió FEF

futbol

tercera divisió

Invertint en el futur

3a divisió. Sense res en joc en les últimes jornades, el Sant Andreu i el Sabadell B ho han aprofitat per donar minuts a jugadors juvenils i premiar-los per la seva gran temporada

Un cop acabada una temporada històrica a divisió d'honor –setena posició– i en la lliga estatal juvenil –ascens–, el Sant Andreu i el Sabadell B estan aprofitant les últimes jornades per promocionar els seus millors juvenils a tercera divisió. Els dos equips no es juguen res en el que queda de temporada i estan invertint en el futur fent que els joves jugadors agafin experiència.

“Hi havia una bona fornada de juvenils i els jugadors han competit a un nivell molt alt”, explica Joan Esteva, entrenador quadribarrat: “És molt positiu per al futbol de base perquè veuen que poden arribar al primer equip.” Tot i que alguns d'ells han debutat al llarg d'aquesta temporada, en aquestes últimes jornades els dos equips estan donant molts minuts a aquests jugadors. En l'última jornada, per exemple, el Sant Andreu va fer jugar cinc juvenils i el Sabadell B, entre les dues últimes jornades, n'ha fet jugar sis. “És gent que està responent bé, que s'està entrenant bé i s'ho està guanyat al camp, i nosaltres intentem ser justos. Si els jugadors s'ho guanyen, els fem jugar, tant se val l'edat que tinguin”, explica l'entrenador del Sabadell B, José Solivelles, que també és coordinador dels juvenils de l'entitat. “Miguel Álvarez és l'inici de tota la roda; si ell no fos valent de pujar gent jove al primer equip, allà es trencaria la corda. Miguel és valent i just. Quan un jugador s'ho guanya, el fa jugar, i per a nosaltres això és vital.”

Els dos clubs estan passant dificultats econòmiques i, en aquest punt, la confiança en la base és l'única sortida: “La situació econòmica fa que com més jugadors del futbol de base hi hagi en el primer equip, millor”, diu Esteva, que tindrà sis juvenils que faran la pretemporada per al curs vinent. “Estem en una situació d'espera que s'arregli el tema econòmic. Cal veure si tenim els mateixos recursos per fer la plantilla”, admet Solivelles.

Sabadell B
Antonio, Salinas, Mañé, Rubén, Montero, Luque i Monells.
Sant Andreu
Méndez, Joel Armengol, Alberto García, José González, Gallego i Carlos García.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)