3a divisió FEF

futbol

3a divisió

Els tres de Formentera

Lluís Micaló, Jordi Martí i Alberto Górriz han compartit vestuari aquesta darrera temporada al conjunt de les Pitiüses

Enguany, tots tres jugaran a Catalunya en tres conjunts cridats a lluitar en la zona alta de la classificació, com ara l'Olot, l'Ascó i el Terrassa, respectivament

Viure en un paradís com Formentera fent allò que més t'agrada. El somni de tanta gent, que Lluís Micaló, Alberto Górriz i Jordi Martí han pogut complir aquests dos darrers anys –un en el cas de Martí– gràcies al futbol. Tots tres han viscut els millors anys de la història del Formentera –campionat de lliga el primer any i subcampionat i classificació per la segona ronda de la copa el segon–, però han decidit que era el moment de tancar una etapa. Companys aquest darrer curs a les Pitiüses, el curs que ve formaran part de tres equips que, en un principi, haurien de lluitar en la part alta del grup V de tercera. “Creia que ja havia viscut un cicle a Formentera i que era el moment de tancar-lo; era complicat superar el que havíem fet aquests darrers dos anys i buscava un nou repte”, explica Lluís Micaló, que, dos anys després del seu pas pel Figueres, jugarà a les files d'un Olot que té com a objectiu tornar a segona B. També candidat per estar a la zona alta, l'Ascó, comptarà enguany a les seves files amb l'experimentat davanter lleidatà Jordi Martí que, després d'anys de voltar –Aragó, Navarra, Galícia...– jugarà per primera vegada a Catalunya: “Tenia ganes de tornar a casa.” Finalment, Alberto Górriz, fill de l'exjugador de la Real Societat Bixio Górriz, arriba al Terrassa després d'una temporada molt productiva (17 gols) a les Illes. “He viscut una experiència molt positiva, però necessitava un canvi d'aires”, explica el corpulent davanter, que confessa, també, que no portava gaire bé el fet d'haver de fer tots els viatges en vaixell o avió.

Sigui com sigui, però, tots tres coincideixen a qualificar de “magnífica” l'experiència a Formentera. “Tenia molt clar que volia anar a gaudir-hi de la vida”, diu un Lluís Micaló que fa uns anys no va poder gaudir d'una experiència similar a Menorca per culpa dels problemes de pagament a l'Sporting Mahonès. “Durant els mesos d'hivern no hi ha gaire cosa a fer i això fa que compartim moltes estones amb el grup”, explica el lleidatà Martí, que ressalta la bona convivència entre companys com un dels factors que més han ajudat a gaudir de l'experiència a les Pitiüses. Per Alberto Górriz, aquesta era “la primera experiència lluny de la família i els amics”, però la valoració és la mateixa.

Complert un cicle a Formentera, ara tots tres futbolistes inicien un nou repte a Catalunya. Micaló, acostumat a voltar en la recerca de noves experiències, arriba a Olot motivat per un projecte fet per estar a dalt, mentre que en la seva segona experiència fora, Górriz voldrà demostrar que porta el gol a la sang. En un altre moment de la seva carrera, als 31 anys, Jordi Martí ha trobat a prop de casa un projecte que l'il·lusiona i s'estrenarà així en un grup V que, tot i que no coneix, espera que sigui “d'allò més igualat”.

El físic futbol balear
Qüestionats sobre com és el futbol que es practica a les Illes, tots tres coincideixen a l'hora de destacar-ne el tret principal: “És un futbol molt físic marcat per les reduïdes dimensions i el mal estat de la gespa artificial de la majoria de camps”. “Aquí, la majoria de centrals fan quasi dos metres”, explica Micaló, que ressalta la dificultat de guanyar a domicili per tots aquests factors. “Potser sí que algun equip de la zona baixa fluixeja una mica, però quan se't tanquen al darrera és molt complicat guanyar-los”, afegeix el basc Górriz. Tot i això, tots tres futbolistes destaquen l'alt nivell dels equips de la zona alta de la taula: “Tenen el nivell de qualsevol altre grup de tercera; el fet que cada any hi hagi equips que ascendeixen ho demostra.”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)