Nàstic

futbol

Nàstic

Procés d'acoblament

Nàstic. Juan Delgado, Rharsalla i Maloku, atacants joves i sense experiència en el futbol espanyol, ja han apuntat maneres i esperen continuar adaptant-se a un equip que necessita gol

Un dels punts que ha de treballar més el Nàstic en l'inici de temporada és l'acoblament d'una plantilla amb moltes cares noves joves i provinents d'altres països. Amb més continuïtat en defensa i al mig del camp, on més reforços hi ha hagut és a les posicions d'atac, on el repte de la nova campanya és fer oblidar els futbolistes més determinants el curs passat, Naranjo i Emana. Tres dels nous atacants, Juan Delgado, Moha Rharsalla i Elvir Maloku, ja han disposat de minuts, en què han apuntat maneres i han evidenciat, també, que necessiten madurar i adaptar-se més a l'equip.

“Cada cop estic millor, progressant en l'aspecte físic, en l'anímic i en el tàctic. Vaig afinant coses en funció del que em requereix l'equip”, assegura Delgado, que amb 23 anys ha deixat el Colo-Colo xilè per iniciar l'aventura europea. Rharsalla, també de 23 anys, va ser fitxat pel Nàstic provinent de l'Olimpik Donetsk ucraïnès i Maloku, de 20 anys, havia jugat les últimes temporades al Hadjuk Split croat. A més de joves, són tres futbolistes que s'estrenen en el futbol estatal. “La segona divisió espanyola té jugadors forts, veloços i intel·ligents tàcticament, i un s'ha d'adaptar a això”, afirma Delgado, que no creu que hi hagi grans diferències entre aquest futbol i el xilè. Vicente Moreno l'ha fet sortir d'inici en els tres últims partits dels tarragonins –els dos últims els ha jugat sencers– com a segon punta, i també va tenir minuts en el duel de copa contra el Numància. El xilè està content amb la confiança que li transmet el tècnic valencià i amb les facilitats que des de la plantilla i el club li han posat per integrar-se al Nàstic i a Tarragona.

Si Delgado encara no ha marcat, Rharsalla ja s'ha estrenat com a golejador. Després de ser titular en el primer partit de lliga, contra el Lugo, va sortir en els últims minuts del duel a Osca i va fer el gol de l'empat. També va tenir minuts contra el Llevant i va ser titular en la copa. Rharsalla ha jugat com a davanter de referència i més escorat a les bandes, i ha deixat mostres de velocitat i habilitat. Maloku, per la seva banda, ha jugat dues estones en la lliga i el compromís de copa contra el Numància sencer. També ha ofert pinzellades de qualitat a la banda, per bé que li falta continuïtat.

Tots tres han d'ajudar el Nàstic a millorar la faceta del gol, el principal dèficit en l'inici de lliga. Delgado admet que els falta efectivitat en atac, però no creu que hi hagi d'haver nervis: “Tots els equips tenen urgències des del principi. Hem d'estar tranquils i treballar al màxim.”

LES FRASES

Cada cop estic millor, progressant en l'aspecte físic, en l'anímic i en el tàctic. Vaig afinant coses en funció del que em requereix l'equip

AMB MINUTS

Delgado enllaça tres titularitats i Rharsalla i Maloku han jugat en la lliga i la copa
La segona A té jugadors forts, veloços i intel·ligents tàcticament, i un s'ha d'adaptar a això
Juan Delgado
davanter del nàstic

Djetei, l'únic jugador que no ha debutat

En les quatre jornades de lliga disputades, Vicente Moreno ha utilitzat tots els jugadors de la plantilla, excepte el central Mohamed Djetei. El jove jugador camerunès, de 21 anys, no ho té fàcil per fer-se un lloc a l'onze inicial, ja que fins ara el tècnic valencià ha utilitzat com a parella per a l'eix de la defensa els dos futbolistes amb qui més va comptar en la part final de la temporada passada, Xavi Molina i Daisuke Suzuki. A més, encara té la competència de dos centrals més, els experimentats Lopo i Iago Bouzón. Djetei, però, és sobretot una aposta de futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)