La força veneçolana

Decisiu. El davanter Sergio Álvarez és decisiu en la victòria de l'Olot en un duel gironí intens contra el Figueres (3-2). El sud-americà, amb un gol en el minut 89, deixa els tres punts a la Garrotxa

L'Olot es va endur els tres punts en un duel gironí intens i dels que fan afició contra el Figueres (3-2). Dos gols del davanter veneçolà Sergio Álvarez –el darrer, en l'últim minut– van ser clau en la victòria de l'equip olotí, que ja s'enfila fins als quinze punts i manté la lluita amb el Peralada, el líder. La Unió, per contra, continua sense conèixer la victòria, però, davant d'individualitats superiors, en el partit d'ahir va demostrar símptomes de millora, en intensitat i també en joc. En el primer quart d'hora de l'enfrontament, ja van passar moltes coses. Només s'havien disputat tretze segons i Ritxi ja va avisar amb un fort xut llunyà que va obligar Conesa a refusar la pilota. Amb el 5-4-1 escollit per Chicho, semblava que la Unió guanyaria en solidesa, però en el minut 3 va passar el que el tècnic gironí ben segur que volia evitar de totes les maneres, i és que, després d'un mal refús, Hèctor Simón va engaltar un fort xut entre la mitja lluna i el vèrtex de l'àrea que es va colar per la porteria defensada per Bartrina, que debutava en la lliga amb el conjunt figuerenc a conseqüència de les molèsties físiques de Xavi Gallego. El gol va entonar els olotins, que en el minut 10 van disposar d'una nova arribada. Una centrada de Blázquez des de la dreta va arribar als peus del golejador Hèctor Simón, però en aquest cas Bartrina sí que va aturar la pilota. La Unió començava a tenir apamat el terreny de joc i, a poc a poc, va començar a trenar jugades amb els homes de la mitja punta. De fet, una bona triangulació entre Pedro del Campo i Bonaventura va acabar amb el banyolí a terra empès per Jose. El col·legiat va xiular penal i Ramon Masó va signar l'empat superant Conesa amb molta tranquil·litat. El gol va calmar els ànims de tothom fins que l'Olot va tornar a voler la pilota. En una jugada ofensiva dels de la Garrotxa, el juvenil Alfredo va penjar una pilota a cama canviada i Sergio Álvarez no va perdonar: va rematar amb el cap i va superar Bartrina (20'). La primera meitat va acabar amb un descens de la intensitat, però amb un ensurt a l'àrea de l'Olot quan, després d'una bona passada a l'espai, Conesa, que havia aturat la pilota, va relliscar, i Bona gairebé ho aprofita per tornar a igualar el resultat. Escudero, ben atent, va enviar la pilota a córner. La segona meitat va començar amb la mateixa tònica amb què havia acabat el primer temps. Els dos equips competien per tenir la possessió i construir jugades ofensives de perill. En el minut 58, Ferrón va avisar Conesa després de rebre una pilota a la zona de tres quarts i provar el xut des de lluny. La pilota es va perdre per poc en un dels laterals. Els figuerencs buscaven amb més persistència la porteria rival, però la falta de creativitat en la darrera passada i les imprecisions a prop de l'àrea van inquietar poc la defensa de l'equip dirigit per Ramon Calderé, que es va treure la son de les orelles en accions puntuals com en el minut 62, en què una jugada de Kike Sánchez
va acabar amb dues rematades –la primera, de Sergio Álvarez, i la segona, de Vilanova–, ben refusades per Bartrina.
Sergio Álvarez, al final
El matx encara havia de donar un parell de tombs més, i és que, una jugada que no havia de ser perillosa va acabar amb una errada de Jose en la sortida de la pilota. En primera instància Bona, i finalment Moha, aprofitant un refús, van establir l'empat a dos gols. L'Olot va poder decantar la balança al seu favor només dos minuts més tard, quan una internada de Kike, elèctric des que va sortir al camp, va acabar amb penal. Marc Mas, que ahir no va tenir la tarda, va enviar la pilota per damunt del travesser entre el lament dels aficionats garrotxins. Per sort per a l'Olot, i per desgràcia figuerenca, el mal dia de Mas el va tapar brillantment Sergio Álvarez. En el darrer minut del matx, el veneçolà, amb més cor que cap, va aprofitar una imprecisió defensiva dels empordanesos i, després de diversos refusos i rebots, va introduir gairebé sense angle la pilota dins la porteria mentre al municipal d'Olot, ara sí, esclatava l'eufòria.

OLOT 3 FIGUERES 2

OLOT: Conesa, Blázquez, Jose, Escudero, Bigas, Abel Solé (Vilanova, 60)', Roger (Litus 82'), Hèctor Simón, Alfredo (Kike Sánchez, 60'), Marc Mas i Sergio Álvarez. FIGUERES: Bartrina, Varese (Pep Chavarria (45'), Quimo, Cunill, Masó, Romero, Venzal, Del Campo, Ritxi (Moha, 69'), Xavi Ferrón i Bonaventura (Casanova, 77'). GOLS: 1-0 (3') Hèctor Simón. 1-1 (12') Masó de penal. 2-1 (20') Sergio Álvarez. 2-2 (72') Moha. 3-2 (89') Sergio Álvarez. ÀRBITRE: Rodríguez Enrique. T.G.: al local Abel Solé i als visitants Quimo i Moha. T.V.: per doble amonestació a Masó (79'). PÚBLIC: Uns 1.130 espectadors al municipal d'Olot.
Quan t'hi jugues els punts, al camp no hi ha amics. L'Olot té els millors davanters de tota la categoria
Narcís, ‘Chicho', Pelach
entrenador del figueres
No puc retreure res als meus jugadors, ja que han fet tot el que havíem de fer. Potser no hem estat del tot fins en alguna jugada puntual
Ens ha costat controlar el partit, però el rival ha sortit amb una línia de cinc defensors que no havíem previst. Ha estat un bon derbi
El Figueres ha jugat amb intensitat i ha tingut estones de bon futbol. Trencaran la mala dinàmica
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot

La pluja no esguerra la tarda

Una hora abans de l'enfrontament, la pluja va fer acte de presència amb força violència. El drenatge del municipal va ser impecable i no es va formar bassa en cap zona del camp. I és que la tempesta va deixar tou
el terreny de joc, però ràpid i en perfectes condicions. La pluja que havia caigut i les amenaces en forma de llamps i trons van espantar alguns aficionats. Tot i això, l'entrada que es va registrar a la graderia de l'estadi olotí va ser de 1.130 espectadors. Es manté, doncs, la bona mitjana que és habitual al municipal d'Olot.

Absències en els dos equips

Els dos conjunts arribaven a l'enfrontament amb diverses baixes de consideració, i això va obligar els tècnics a formar un onze diferent del de jornades anteriors. L'entrenador de l'Olot, Ramon Calderé, no disposava d'Uri Santos, ni de Dembo ni de Quintanas, i és per això que va optar per posar Conesa a la porteria per segon partit consecutiu i fer entrar Alfredo a la zona d'atac per canviar el sistema al 4-3-3. Chicho, sense Maik, Ferran ni Revert, va formar un 5-4-1 amb Romero, Cunill i Quimo de centrals, i amb Bona sol a dalt.