La Unió més en forma

La primera a domicili. El Figueres guanya a Vilassar el primer partit a fora de casa del curs gràcies a un gol de Ferrón i confirma el seu gran moment

El mal inici de temporada del Figueres ja és història. Els altempordanesos han capgirat del tot la situació i després de superar ahir el Vilassar a domicili han aconseguit sumar 14 punts dels últims 18 possibles i han escalat fins a la setena posició de la classificació. A més, la victòria d'ahir va servir per trencar una ratxa nefasta a domicili de l'equip, ja que no aconseguia sumar els tres punts fora de casa des del mes de març. Per acabar de fer el partit rodó, la visita a Vilassar també va servir per deixar la porteria a zero per segon partit consecutiu, i per veure Xavi Ferrón confirmar-se com el màxim golejador de l'equip amb quatre dianes. La victòria del Figueres, tot i ser per la mínima, va ser justa i incontestable. Els figuerencs, ben ordenats sobre la gespa, van tenir el control del partit des del primer minut. Sobretot en la primera part, els de Chicho van dominar a través de la possessió i no van concedir pràcticament res al Vilassar, que prou feina va tenir a defensar-se. La superioritat de la Unió es va traduir en el 0-1 abans de la primera mitja hora de joc. Ferrón es va plantar davant Imanol després de guanyar l'esquena a la defensa i, tot i que el porter va aturar el primer xut, va poder marcar a plaer després de recollir el rebot. El gol encara va accentuar més el domini visitant i Casanova, Pedro i Ritxi van tenir el segon a tocar, però els va faltar encert en la rematada. En la represa el Figueres va arrencar amb la mateixa sobrietat amb què havia acabat la primera part, però també amb el mateix desencert, i va desaprofitar l'ocasió de deixar el partit pràcticament sentenciat. El marcador curt mantenia viu el Vilassar, que a poc a poc va anar millorant i va començar a tenir més presència en atac. Roger Matamala, a la mitja volta i Jaume, amb un cop de cap, van tenir el gol de l'empat a l'abast, però Gallego, que ahir tornava a la titularitat, ho va evitar. L'empenta del Vilassar va obligar els figuerencs a fer un pas enrere, i és que van ser els locals els que van tenir el control de la possessió. La Unió, però, amb ordre i fermesa, es va defensar sense concedir pràcticament cap ocasió clara als locals. Només un xut d'Eric a deu minuts del final del partit que va sortir fregant el pal de la porteria de Gallego va posar l'ai al cor als figuerencs, que van poder acabar celebrant una victòria justa que els reforça encara més la moral.

ELS VESTIDORS VILASSAR 0 FIGUERES 1

Hem complert el repte que teníem de guanyar a fora. En la primera part hem estat bé i en la segona hem controlat el partit sense patir
VILASSAR DE MAR: Imanol, Uri, Lucas (Sergio, 33'; Baba, 64'), Peque, Viale, Jaume, Eric, Adri, Roger, Camacho i Soufiane (Brian, 58'). FIGUERES: Gallego, Quimo, Masó, Romero, Cunill, Ferran Grau, Ferrón, Venzal, Casanova (Moha, 58'), Pedro (Torque, 45') i Ritxi (Maik Molist, 73'). GOLS: 0-1 (26') Ferrón. ÀRBITRE: Romero Freixas. T.G.: als locals Jaume, Adri i Sergio; i als visitants Gallego, Quimo, Ferran Grau i Moha. PÚBLIC: Uns 200 espectadors al municipal Xevi Ramon de Vilassar de Mar.
És important la solidesa defensiva i ja fa dos partits que no encaixem gols. Estem en la bona línia