La Unió ensenya la cara fosca

Derrota. Els figuerencs, molt imprecisos tot el partit, cauen a Castelldefels i veuen trencada la bona dinàmica

castelldefels 1 figueres 0

CASTELLDEFELS:Manu Martín; Juanito, Javi Calvo, Marc Martínez, Toti, Mario (Patrick, 79'), Jaume, Óscar García, Isaac Maldonado (Miki Gustà, 84'), Adri Alonso i Cervantes (Jairo, 56'). FIGUERES:Gallego; Quimo, Cunill, Romero, Masó (Varese, 79'), Ferran Grau, Venzal, Maik Molist, Xavi Ferrón (Torque, 46'), Ritxi Mercader i Casanova (Bonaventura, 62'). GOLS:1-0 (70') Isaac Maldonado. ÀRBITRE:Muñoz Baquero.T.G.:als locals Manu Martín, Adri Alonso i Miki Gustà; i als visitants Venzal, Torque i Varese. PÚBLIC:uns 250 espectadors.

El Figueres s'havia destapat les últimes jornades encadenant sis partits sense perdre i sumant la primera victòria a casa del curs la setmana passada, però ahir els figuerencs es van tornar a enfosquir i van recordar més la Unió de les primeres jornades. Ho van pagar car i van tornar amb les mans buides. Amb poca presència en atac i sense tenir el control del partit i marcar el ritme que més els convé, els figuerencs van veure com un gol d'Isaac Maldonado quan quedaven vint minuts per al final desequilibrava la balança. No hi va haver capacitat de reacció, i els figuerencs es van haver de resignar a fer el viatge de tornada amb les mans buides.

El tram inicial del matx va resultar equilibrat i força entretingut per a l'espectador. Mal presagi per als figuerencs. I és que els de Chicho van perdre massa pilotes i no van aconseguir controlar el joc al mig del camp i dominar la possessió, fet que va provocar un futbol obert i clares ocasions a una i altra porteria, entre les quals va destacar una d'Adri Alonso (4') per als de Carrillo i la resposta quatre minuts més tard d'Adrià Casanova (8'), en què els porters Gallego i Manu Martín es van mostrar prou segurs. Aquest domini altern es va mantenir gairebé durant bona part del primer acte. Els últims minuts de la primera part van ser els millors de la Unió. Els figuerencs van ser més incisius en els metres finals, però tampoc en van fer prou per marcar. Només un xut tou i centrat d'Adrià Casanova va fer intervenir Manu Martín.

La mitja part no va servir per asserenar el Figueres, i a poc a poc el Castelldefels va començar a treure més profit d'un escenari de partit que s'adaptava millor a les seves capacitats que no pas a les dels figuerencs. Un cop de cap de Quimo que va sortir fora només començar va ser tot el perill que va poder generar el Figueres. Els locals, progressivament, van ser capaços de fer un pas endavant i van acabar trobant el premi quan, en el minut 70, una acció individual d'Isaac Maldonado va acabar amb la pilota a la xarxa. El Figueres va voler reaccionar, però ho va fer amb el cor i no amb el cap i en comptes de generar més perill va concedir més espais al rival, que hauria pogut fer el segon en alguna acció al contraatac.

Hi ha hagut algunes fases bones, però ha faltat anar per feina. Era un partit d'empat; cap dels dos equips ha merescut guanyar
Hem de guanyar més a fora. Si volem complir amb els objectius s'ha de ser més contundent
Narcís, ‘Chicho', Pèlach
entrenador del girona

Només 6 de 21 punts possibles a domicili

L'assignatura pendent del Figueres aquesta temporada continua sent sumar a domicili. Amb la derrota d'ahir, els figuerencs només han aconseguit sumar 6 punts dels 21 possibles a fora de casa i només han guanyat un partit, el de diumenge passat al camp del Vilassar de Mar. Jugant de visitants, és també a l'únic escenari en què els de Chicho coneixen la derrota aquesta temporada. A Peralada (4-0), a Olot (3-2) i ahir a Castelldefels (1-0), la Unió ha perdut els únics tres partits d'aquest curs.

La derrota d'ahir a Castelldefels també va provocar que el Figueres veiés trencada la bona ratxa que l'hi havia permès escalar en la classificació. Abans-d'ahir els figuerencs encadenaven sis partits sense conèixer la derrota. Tot i això, la Unió només ha perdut un lloc en la classificació, en favor del Terrassa, que va guanyar contra el Júpiter, i ara ocupen la vuitena posició.