Una relliscada a última hora

Desencertats. El Figueres domina a Vilatenim contra la Muntanyesa, però cau amb dos gols en els últims minuts

figueres 0 muntanyesa 2

FIGUERES:Gallego, Quimo, Masó (Javi Revert, 55'), Romero, Cunill, Ferran Grau, Pedro del Campo, Moha, Ritxi (Varese, 69'), Ferrón (Venzal, 79') i Maik Molist.MUNTANYESA:Tato, Santos (Edu, 46'), Segarra, Alberto, Payán, Rubén, Dani, Uri Escabrós, Pau (Diego, 75'), Joshua (Pedro, 55') i Joel.GOLS:0-1 (88') Payán. 0-2 (89') Diego.ÀRBITRE:Calle Martínez.T.G.:al local Javi Revert; i als visitants Rubén, Segarra i Diego.PÚBLIC:Uns 350 espectadors a l'estadi de Vilatenim.

El Figueres va encadenar ahir la segona derrota, i la tercera en quatre partits, de la manera més cruel possible. Després de dominar pràcticament tot el partit i disposar de més i millors ocasions per obrir la llauna, a les acaballes del partit va ser la Muntanyesa qui va aconseguir batre Gallego en dues ocasions (88' i 89') i endur-se els tres punts de Vilatenim.

El futbol no guanya

El Figueres va ser especialment superior en la primera part, en què ho va fer pràcticament tot bé. Tot menys marcar. I això que va buscar el gol a través del seu estil, la possessió, i també de formes menys habituals en ells com les jugades a pilota aturada. De fet, les dues primeres ocasions van ser per a Sergi Romero i per a Cunill, però cap dels dos centrals va veure porteria. Ferrón tampoc va ser capaç de transformar el domini en gol i va topar amb un Tato omnipresent, que va provocar que la gran imatge de la unió servís de ben poca cosa. La Muntanyesa en va fer prou de resistir com va poder fins a la primera mitja hora de joc i no va inquietar en cap moment la porteria de Gallego. A poc a poc, però, els barcelonins van anar guanyant solidesa defensiva i van aconseguir passar els últims minuts de la primera part amb força calma.

En la segona part el Figueres no va voler fer un pas enrere. Al contrari. Amb l'entrada de Revert en el 55' Chicho va apostar per jugar amb tres defenses i anar a buscar el gol sí o sí. Les bones intencions, però, es van quedar a mitges, i és que als figuerencs els va costar més generar joc que en la primera part. A més, la Muntanyesa va veure que podia treure profit dels espais que deixaven els figuerencs, i va començar a generar perill al contraatac.

El desgast passa factura

Tot i això, les millors ocasions van ser de la Unió. Sobretot Moha, amb dues rematades de cap, va vorejar el gol local, però el destí preveia un final més amarg. En els últims minuts els locals van perdre les forces i no van saber frenar els dos últims contraatacs de la Muntanyesa. Payán (88') va fer el 0-1 amb un xut creuat i en la jugada següent, d'idèntica forma, Diego va establir el dolorós 0-2 definitiu.

El futbol té aquests partits en què ataques, i ataques bé, però no tens l'encert necessari per obrir el marcador, i ho hem acabat pagant
Hem pres riscos al final perquè a casa ho hem de fer, i ells han aprofitat el nostre desgast
Narcís Pèlach
entrenador del figueres

Primera derrota del curs a Vilatenim

Tot i el mal inici de temporada que va tenir el Figueres, sense aconseguir sumar cap victòria fins a la setena jornada, una cosa era sagrada fins ahir. Vilatenim era inexpugnable. I és que en els set partits que els figuerencs havien jugat fins ahir com a locals, encara no coneixien la derrota. Els tres primers partits a l'estadi de la temporada es van traduir en tres empats: contra el Palamós (0-0), contra la Jonquera (1-1) i contra el Vilafranca (0-0). En canvi, els últims quatre partits havien significat dotze punts, un fet que havia permès a la Unió escalar posicions en la classificació: contra el Manlleu (1-0), el Júpiter (2-1), l'Europa (1-0) i la Pobla de Mafumet (4-0). Ahir, però, la Muntanyesa va trencar la imbatibilitat dels figuerencs com a locals (0-2) en un final de partit molt injust per als de l'Alt Empordà.