Revifalla de Javi Revert i el Figueres

Per trencar ratxes. Els dos primers gols del curs del punta encarrilen el triomf contra el Sant Andreu i la Unió es retroba amb la victòria després de tres derrotes

figueres 3 sant andreu 1

FIGUERES:Gallego, Varese, Sergi Romero, Cunill, Masó, Venzal, Maik Molist, Ritxi, Ferrón (Torque, 75'), Moha (Casanova, 61') i Javi Revert (Bona, 69').SANT ANDREU:Segovia, Llamas, Juanma, Carroza (Méndez, 46'), Santolalla (Makaay, 74'), Jorge Muñoz, Alcover, Juanan (David López, 61'), Arjona, Toro i Sekou.GOLS:1-0 (23') Javi Revert. 2-0 (30') Javi Revert. 3-0 (52') Ferrón. 3-1 (92') Makaay.ÀRBITRE:Fernández Fernández.T.G.:als locals Masó i Cunill; i als visitants Juanma, Toro i Llamas.PÚBLIC:Uns 350 espectadors al municipal de Vilatenim.

Que Javi Revert té sempre un idil·li amb el gol no en dubta ningú, però aquesta temporada el Figueres encara només havia pogut gaudir d'ell 331 minuts repartits en set partits. Marcat per les lesions, el davanter gironí encara no havia vist porteria i no era titular des de l'11 de setembre (només havia jugat tres estonetes des de llavors). Ahir, però, va canviar tot. Revert va tornar a formar part de l'aposta inicial de Chicho Pèlach i va respondre amb dos gols en la primera part que van encarrilar una importantíssima victòria del Figueres (3-1), que servia per trencar la mala ratxa de resultats –tres derrotes seguides i quatre en els últims cinc partits.

El davanter gironí, i ahir capità, va fer de referent. Després que els primers vint minuts passessin sense pena ni glòria per Vilatenim amb un Figueres incòmode i un Sant Andreu poc decidit, Revert va imposar la seva llei i amb només set minuts va situar el 2-0 en el marcador. Primer va ser oportunista aprofitant una pilota morta a la frontal després d'un embolic entre el porter i la defensa visitant provocat per la lluita incansable de Moha, i després va rematar al pal llarg amb una volea de geni una centrada de Ferrón. Dues ocasions clares, dos gols. El balanç del Figueres era immillorable i amb l'alegria dels gols va millorar, lleugerament, el joc.

El partit va morir a la represa. Ferrón es va encarregar de sentenciar el partit en la primera ocasió de la Unió. Maik Molist va conduir el contraatac i la va cedir a Ferrón, que amb un xut creuat va fer el 3-0 (52'). El tercer gol va relaxar el Figueres. Els de Chicho, ja amb la feina feta, van desconnectar i van concedir molts espais a un Sant Andreu que, amb la moral per terra, no ho va saber aprofitar. Tot i això, ja en el temps afegit, l'exjugador del Palamós Makaay va evitar que la Unió acabés amb la porteria a zero amb una gran volea des de la frontal que va significar el 3-1 definitiu.

A diferència dels últims partits, avui hem estat molt millor a les dues àrees. No hem comès errors al darrere i hem tingut eficàcia en atac
Revert ha pogut tornar avui a l'onze i tots sabem el nivell que té. Ens n'alegrem molt
Chicho Pèlach
entrenador del figueres

Si Xavi Ferrón marca, el Figueres puntua

L'extrem Xavi Ferrón s'ha destapat aquesta temporada com a golejador. Amb el que va fer ahir per firmar el 3-0, el figuerenc ja ha aconseguit sumar cinc dianes al seu compte particular, el seu màxim en la categoria. Només Moha, que n'ha fet sis, el supera com a màxim golejador del Figueres aquesta temporada. L'extrem, però, s'ha convertit en una garantia per als figuerencs, i és que, si ell marca, el Figueres suma com a mínim un punt. Ho va fer en l'empat contra el Sabadell B (1-1) i en les victòries contra el Manlleu (1-0), el Júpiter (2-1), el Vilassar (0-1), i ahir contra el Sant Andreu (3-1). A més, el gol d'ahir va ser el primer sense valor, ja que els anteriors sempre havien donat directament punts a la Unió. En total, 7.