El futbol de vegades és just

Empat. Un gol de Revert en l'afegit permet que el Figueres iguali un derbi que no mereixia perdre. El Palamós, efectiu i ordenat, s'havia avançat amb un excel·lent gol de l'extrem Agi (14')

palamós 1 figueres 1

PALAMÓS:Manzano, Sergio García, Cano, Barrera, Subi, Guillem Cornellà, Herrera (Àlex Cano, 32'), Agi, Jaume Duran, Serramitja (Iván García, 78') i Bonaventura (Medina, 67').FIGUERES:Gallego, Quimo, Sergi Romero, Cunill, Varese, Venzal, Ferran Grau (Javi Revert, 55'), Maik Molist, Ritxi Mercader, Xavi Ferrón (Torque, 73') i Moha (Casanova 78').GOLS:1-0 (13') Agi. 1-1 (91') Revert.ÀRBITRE:Gómez Meneses.T.G.:als locals Jaume Duran, Agi, Serramitja, Cornellà i Àlex Cano; als visitants Ferran Grau, Moha i Torque.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 900 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.COMENTARI:En els prolegòmens de l'enfrontament, Dani Cumí, massatgista del Palamós durant més de 50 anys, va fer el servei d'honor.

El Palamós i el Figueres van empatar a un gol en el derbi per excel·lència del futbol empordanès. El Palamós-Costa Brava va ser l'escenari d'un duel atractiu en què es va veure un espectacular gol d'Agi, tot força i punt d'honor, domini i ocasions figuerenques, un travesser per a cada bàndol i una diana, la de l'empat de la Unió, de Javi Revert, tot un heroi per als aficionats palamosins, ara al rival.

Els primers minuts van ser clarament de tempteig. Cap dels dos equips estava disposat a prendre mal en un inici boig i la contenció i el toc lent de la pilota es van imposar. El Figueres tenia la possessió de l'esfèrica mentre el Palamós, ben ordenat, no patia gens per anar-hi al darrere. Els entramats tàctics dels dos entrenadors no permetien als creadors dels dos conjunts fer de les seves i buscar els homes més avançats. En el minut 4, Xavi Ferrón ho va intentar amb un fort xut després d'una passada de Ferran Grau. La pilota es va perdre per sobre de la porteria defensada per Aleix Manzano, i és que aquesta va ser l'aproximació –tampoc va arribar a ocasió– més clara en el primer quart d'hora.

La Unió tenia paciència i movia el rival d'esquerra a dreta, però a la zona de tres quarts les idees es diluïen, sobretot, per la bona col·locació de les dues línies clares de quatre jugadors que tapaven tots els forats. A l'altre costat, la primera ocasió clara va acabar en gol. Agi s'ho va fer tot sol. El de Calella va agafar la pilota i va començar una conducció ferotge, va driblar tres rivals i amb empentes i rodolons es va plantar davant del porter Xavi Gallego. El futbolista del Palamós va creuar perfectament el xut i va establir l'1-0, que va fer esclatar d'alegria l'afició palamosina.

El gol no va estabornir els figuerencs, que sabien que no havien fet les coses tan malament per anar perdent. És per això que el conjunt dirigit per Chicho va continuar aplicant la mateixa metodologia per dominar i generar ocasions, i abans del descans en va tenir moltes. Ritxi (16'), Ferrón (25') i Moha (38'), aquest últim amb un xut llepant el pal, ho van provar des de la frontal i van posar l'ai al cor als aficionats –abans el mateix Ritxi (21') havia enviat als núvols un passada de Maik Molist a dins de l'àrea petita–. Els avisos del Figueres eren evidents, però, en una altra estirada del Palamós, Bonaventura va topar amb el travesser després de deixar botar una passada a l'espai a la zona de tres quarts i superar per dalt Gallego (37'). El segon xut dels de Joan Mármol gairebé va significar el 2-0, un botí que hauria estat massa gros, o un càstig massa sever per al contrincant.

Javi Revert ho iguala

La segona part va començar amb la mateixa tònica. El Figueres disposava de la possessió de la pilota, però, al contrari que en la segona fase de la primera meitat, aquesta vegada no trobava el camí per posar en problemes la defensa palamosina. A mesura que avançava el matx, els de Chicho Pèlach van anar avançant línies tímidament –el tècnic va introduir Javi Revert per Grau, un dels tres homes del mig del camp– i els blanc-i-blaus van començar a generar joc. Maik ho va provar des de lluny amb una mena de volea que Manzano va aturar en el 59' i cinc minuts després Moha va regirar-se des de la frontal però l'impacte amb la pilota va ser massa tou. Les dues aproximacions van portar, per insistència, a la millor ocasió de la Unió. Un córner servit per Ritxi Mercader va contactar amb el cap de Revert. El davanter va girar bé el coll, però la seva rematada va acabar al travesser després que Manzano toqués lleugerament la pilota.

El Figueres va apostar-ho tot a l'atac en els darrers minuts i el Palamós gairebé aprofita el petit caos per sentenciar el rival. Agi en va tenir dues de clares, però primer Gallego (85') i després la falta de precisió quan ho tenia tot de cara van esvair qualsevol possibilitat de gol. Al final, en un cop de sort –o de justícia, tot i que el futbol en reparteix poca–, una imprecisió entre els centrals del Palamós va permetre a Javi Revert anticipar-se amb el cap a Aleix Manzano i establir l'1-1 en el primer minut de l'afegit. Buscat i merescut.

La meva obligació és valorar el partit respecte a les ocasions generades. Costa dir si el resultat és just, però ens ha mancat encert
Hem estat tous en una jugada que ha costat el gol. Marcar al final ens anima i ens fa créixer
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres

El resultat és positiu tot i que ens queda el mal sabor d'encaixar l'empat al final. El treball de tots ha estat bo, però no hem sentenciat
Hem d'estar força contents, ja que l'equip respon. Com a mínim, sempre volem puntuar
Joan Mármol
entrenador del palamós

L'ex-Figueres Bonaventura, directe a l'onze

Quinze dies després de disputar un partit defensant la samarreta de la Unió –va jugar 45 minuts al camp del Granollers–, Marc Bonaventura va ser titular amb el Palamós, precisament contra els seus excompanys. Fitxat durant l'aturada nadalenca de la competició, Bonaventura ha convençut d'entrada el seu tècnic, Joan Mármol, que el va alinear en l'onze titular del derbi empordanès.