Una remuntada vibrant

Reacció. El Figueres venç el derbi empordanès contra el Peralada després de capgirar el gol inicial de Coro amb dues dianes de Ferrón i Cunill en la segona part que van fer embogir Vilatenim

figueres 2 peralada 1

FIGUERES:Gallego, Quimo, Romero, Cunill, Varese, Grau, Maik Molist, Ritxi, Torque (Revert, 62'), Ferrón (Setti, 78') i Moha (Casanova, 71').PERALADA:Richi, Chele, Vallho, Estellés (Javi Sánchez, 76'), Carbonell, Carbó, Victor Alonso, Boniquet, Serrano (Clotet, 62'), Coro i Keita.GOLS:0-1 (9') Coro. 1-1 (46') Ferrón. 2-1 (72') Toni Cunill.ÀRBITRE:Romero Freixas.T.G.:als locals Torque, Ferran Grau i Javi Revert.T.V.:cap.PÚBLIC:uns 800 espectadors a l'estadi de Vilatenim.

L'estadi de Vilatenim va viure ahir un d'aquells partits que fan afició, un derbi empordanès entre el Figueres i el Peralada que va ser competit i emocionant fins al final. Els tres punts se'ls van quedar finalment els locals, que van ser capaços de remuntar el gol inicial de Coro amb dues dianes de Xavi Ferrón (només començar la represa) i Toni Cunill en la segona meitat. El conjunt dirigit per Chicho Pèlach trenca així una mala ratxa de tres partits sense guanyar (amb el partit ajornat contra la Jonquera entremig), mentre que el Peralada enllaça tres derrotes seguides i veu com l'Olot se li escapa al capdamunt de la classificació (a 6 punts).

El Peralada pica primer

Després d'uns primers compassos de tempteig per part dels dos equips, el Peralada va marcar el 0-1 tot just en el minut 9 gràcies a una rematada des de dins l'àrea de Coro, que va aprofitar una pentinada amb el cap d'un company. Després del gol el partit va continuar dispers, amb tots dos equips arribant amb assiduïtat a l'àrea rival. Ferrón ho va provar per al Figueres amb un xut llunyà que va aturar Richi Paz, mentre que Coro la va tornar a tenir amb una rematada a l'àrea petita que va anar a les mans de Gallego, i Carbonell va vorejar el gol amb un potent xut amb la cama esquerra que va sortir fora, arran del pal.

El partit era intens, sense pausa, d'anada i tornada, amb el Peralada cada vegada més incisiu per les bandes i gaudint d'ocasions, com dues de consecutives de Boniquet i Chele que no van entrar de miracle. Tampoc va entrar per ben poc una rematada a boca de canó de Ferrón, poc abans que el Figueres reclamés un penal per mans dins l'àrea que l'àrbitre no va assenyalar abans del descans.

Ho capgiren

Tot just començar el segon acte Ferrón va empatar per al Figueres amb un potent i espectacular xut amb la cama dreta, inabastable per a Richi Paz (46'). Després de l'1-1 el duel a Vilatenim va continuar trepidant, amb una primera ocasió de Moha que el porter visitant va aturar. El Peralada, que ahir tenia el tècnic Arnau Sala a la graderia, sancionat, intentava imposar la seva qualitat, però sempre topava amb un Figueres molt ben col·locat damunt del terreny de joc. Tot i així els peraladencs van tenir a tocar l'1-2, primer amb una falta xutada per Coro que entre el porter Gallego i el pal van rebutjar, i després amb una rematada amb el cap de Keita que va sortir fora. Acte seguit va ser el Figueres el que va estar a punt de marcar amb una rematada al pal de Javi Revert, que havia entrat al camp feia poc. I en la jugada següent va arribar el 2-1 local, obra de Cunill, que va rematar amb el cap una pilota que va tocar el travesser abans d'entrar –Javi Revert, per si de cas, va rematar la jugada.

Després de capgirar el resultat el Figueres va guanyar confiança i fins i tot va tenir el 3-1 amb un xut desviat de Ritxi, que no va saber definir després d'una gran jugada personal de Casanova, mentre que el Peralada es va mostrar inoperant en atac en el tram final, incapaç de rescatar cap punt. I així es va acabar el partit, amb alegria per a la Unió i decepció per al Peralada.

No ens hem posat nerviosos amb el 0-1 i l'empat ha anat molt bé. Ens mereixíem una victòria així
Chicho Pèlach
entrenador del figueres

POLS OPOSATS

No hem fet un bon partit, hem estat molt malament tant en defensa com en atac
Arnau Sala
entrenador del peralada
3a derrota seguida del Peralada, mentre que el Figueres va tallar una ratxa de tres duels sense triomf

Debuts de Sebas Setti i Cesc Clotet

A més de la victòria, ahir el Figueres va poder fer debutar la seva última incorporació, el migcampista argentí Sebas Setti (va arribar fa pocs dies procedent del Llagostera), que va entrar al terreny de joc en el minut 78 substituint Xavi Ferrón, ja amb 2-1 en el marcador, i va ser una peça més en la zona defensiva per assegurar els tres punts. D'altra banda, en el Peralada també hi va haver un debut, el de Cesc Clotet, que va jugar els seus primers minuts de la temporada després de superar una llarga lesió al genoll. A la banqueta del conjunt peraladenc també hi havia Nacho Ruiz, que ja té l'alta mèdica després d'haver-se perdut els últims onze partits de lliga, també per lesió.