Un empat de mèrits

Igualtat. El Figueres i l'Olot firmen les taules en un duel gironí sense gaires ocasions de gol. La Unió va tenir sota control els olotins, que encadenen ja divuit jornades sense conèixer la derrota

figueres 1 olot 1

FIGUERES:Gallego, Varese, Quimo, Sergi Romero, Ramon Masó, Ferran Grau, Maik Molist, Ritxi Mercader (Moha, 72'), Xavi Ferrón, Adrià Casanova (Torque, 82') i Javi Revert (Venzal, 48').OLOT:Ginard, Blázquez, Jose, Escudero, Bigas, Roger Vidal, Hèctor Simón, Dembo (Tito Malagón, 56'), Kike Sánchez (Èric Vilanova, 67'), Uri Santos (Sergio Álvarez 58') i Marc Mas.GOLS:1-0 (24') Maik Molist. 1-1 (46') Blázquez.ÀRBITRE:Brull Acerete.T.G.:als locals Ramon Masó, Xavi Ferrón i Ferran Grau; al visitant Uri Santos.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 650 espectadors a l'estadi de Vilatenim.COMENTARI:Abans del xiulet inicial tots els presents van guardar un minut de silenci en memòria de l'exfutbolista de l'Olot, el Figueres i el Girona, entre d'altres, Xevi Fabregó.

El Figueres i l'Olot van empatar a un gol en un duel gironí amb tensió però amb poques ocasions clares per als dos conjunts. La Unió va controlar bé les arribades dels olotins gràcies a l'ordre i la disciplina tàctica. En una de les poques ocasions, i amb un pèl de fortuna, Maik Molist va avançar els de l'Alt Empordà amb un xut potent que va topar amb un defensor garrotxí. L'Olot, que ja en la primera meitat podria haver empatat a conseqüència del domini en bones fases del duel, va fer-ho al cap de pocs segons d'iniciar-se la segona part a través d'una diana de Blázquez gairebé des del mig del camp que va sorprendre el porter figuerenc Xavi Gallego.

Els primers minuts de l'enfrontament van ser intensos i amb una lluita constant entre els dos equips, que intentaven tenir el pes del matx i aplicar el ritme que més els convenia. La Unió va generar perill de seguida amb dues arribades per la banda dreta, la primera a través de Ferrón, que no va trobar un rematador per a la seva centrada, i l'altra després d'una gran jugada de Varese, que Revert va voler rematar, molt desviat.

L'Olot es va treure la son de les orelles amb la fórmula de la possessió llarga, però es va trobar un equip figuerenc molt ben ordenat defensivament i amb les línies molt juntes. La pressió per robar l'esfèrica i sortir al contraatac era l'altre mètode en l'ideari dels de Ramon Calderé, que combinaven les seves dues armes més letals gràcies a la velocitat de Dembo, Kike, Uri i Mas, tota una artilleria ofensiva. El joc al mig del camp es va anar imposant i la falta de precisió va impedir als dos bàndols gaudir de profunditat. Només la pilota aturada o l'estratègia podia fer decantar el partit cap a un costat i, provisionalment, així va ser en el 24', quan un córner servit per Ritxi va acabar amb un refús al segon pal que va caçar Maik Molist. El migcampista es va treure de la màniga un potent xut que va tocar en l'esquena d'Hèctor Simón, fet que va despistar el porter Xavi Ginard, que no va poder evitar l'1-0, el primer gol de l'osonenc amb la samarreta blanc-i-blava.

El gol va reactivar, tot i que tímidament, l'Olot. Els de la Garrotxa van passar a dominar amb més autoritat l'enfrontament i a arribar amb certa sensació de perill. En el 30' una internada d'Uri va ser reclamada pel mateix davanter com a penal i, en el 32', una centrada xut de Blázquez gairebé sorprèn el porter figuerenc Xavi Gallego. Abans del descans, els olotins van tornar a avisar. Un córner servit en curt va acabar amb una centrada de Blázquez amb rosca canviada des de l'esquerra que Uri, tot sol dins de l'àrea petita va rematar al cos de Gallego. La posterior rematada d'Escudero va acabar dins de la porteria, però el col·legiat va anul·lar la diana per fora de joc del central.

Blázquez sorprèn

La segona part va començar amb una dosi de surrealisme. En el segon 40, un mal xut de Blázquez des de gairebé el propi camp va acabar al fons de la xarxa després que Gallego s'empassés el llançament bombat. La Unió va quedar glaçada, la meteorologia tampoc hi ajudava, i Calderé, en veure que estava en disposició d'endur-se els tres punts, va introduir Tito Malagón i Sergio Álvarez per buscar frescor en l'atac.

Tot i els canvis garrotxins, el Figueres va passar a tenir la possessió de la pilota davant un Olot que esperava la seva oportunitat. Els figuerencs van anar creixent i menjant terreny al contrincant, tot i que no trobaven la manera de fer mal als olotins –només el combatiu Casanova va fer treballar de valent la defensa rival–. L'Olot jugava a batzegades i en l'últim tram de partit només va tenir una ocasió, a les botes de Sergio. El veneçolà es va regirar bé però Gallego li va desviar a córner el xut (80').

L'empat va satisfer els dos equips, que tímidament van intentar-ho en els minuts finals.

LA QUEIXA

El Front Unió no va accedir al camp com a forma de protesta pel preu de les entrades
Hem empatat de seguida, però ha estat mèrit de la Unió que no hàgim generat gaires ocasions per obtenir el triomf
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot
El Figueres fa un bon joc i ens ho ha posat molt difícil. Només ha perdut un partit a Vilatenim i, per tant, el punt el considerem bo
Ha estat una llàstima rebre l'1-1 només sortir en la segona part. Havíem plantejat un escenari que segur que ens hauria anat bé
Es tractava de fer una feina defensiva impecable i crec que hem desconnectat els atacants rivals
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres

Sense sorpreses en les alineacions dels dos equips

Els dos entrenadors van posar les cartes damunt de la taula en la confecció dels seus onzes inicials. Amb dos clars 4-4-2 a cada conjunt, Chicho Pèlach va suplir la baixa de Toni Cunill posant Quimo de central al costat de Sergio Romero. Els laterals van ser Varese i Masó, mentre que en el mig del camp va tornar Ferran Grau, compartint el doble pivot amb Maik Molist. A dalt, el tècnic de la Unió va apostar pel duo format per Adrià Casanova i Javi Revert, insistents en la pressió de la sortida de pilota i perillosos en la rematada.

Ramon Calderé no va fer gaires invents i va apostar també pel sistema clàssic. Roger Vidal i Hèctor Simón van jugar a la medul·lar, mentre que les bandes van ser de Kike Sánchez, en un estat de forma brillant, i Dembo, que sol ser el desllorigador ja amb el matx iniciat. Al davant, Uri Santos va tornar a ser l'escollit per formar parella amb Marc Mas. Tot i fer el gol del triomf en el darrer partit contra el Vilassar (3-2), el veneçolà Sergio va iniciar el partit a la banqueta al costat de Tito, Abel, Vilanova i Guillem.