2a divisió FEF

FRAN GRIMA

DEFENSA I CAPITÀ DEL BADALONA (4T AMB 44 PUNTS)

“Volem fer ‘play-off', però sense obsessionar-nos”

“La victòria al camp de l'Hèrcules és molt important: pels tres punts, pel ‘goal average' i perquè recuperem el bon estat anímic”

El Badalona va tancar la jornada amb una victòria d'or al complicat estadi de l'Hèrcules (1-3), fet que li ha permès recuperar sensacions i situar-se de nou en zona d'ascens. El seu capità, Fran Grima (Olesa de Montserrat, 05-02-1987) ho té clar: aquest triomf pot marcar la diferència.

Quin estat d'ànim hi havia després del partit, al vestidor del Rico Pérez?
Hi havia eufòria, perquè sabem que és una victòria molt important per tot. Pels tres punts, pel goal average i també perquè recuperem la sensació de solidesa defensiva. L'ànim de l'equip, a més, torna a estar com estava.
Les dues derrotes en la lliga havien generat dubtes?
No, de dubtes tampoc no n'hi havia. De fet, perdre contra l'Atlètic Saguntí ens ha anat bé per una cosa: per adonar-nos del que no hem de fer.
Què és el que no han de fer?
Perdre la identitat que teníem. Hem de ser conscients que som un bloc que ha de créixer des de la solidesa defensiva.
Fa la sensació que un equip capaç de guanyar al Rico Pérez, amb els condicionants que arrossegaven vostès, és un equip que pot aspirar a l'ascens...
Sí, volem fer play-off, que el tenim a l'abast. Ara bé, ens hem de treure això del cap i pensar a curt termini. Anar guanyant i a veure on ens porten les victòries. No ens podem obsessionar amb l'ascens. El volem, però hem d'anar pas a pas.
Vist el context, pensar a pujar no és, ni de bon tros, utòpic.
Sabem que si fem el que hem de fer, créixer des del darrere i ser sòlids, podem competir contra qualsevol. També som conscients que, si no estem junts i anem a totes, qualsevol rival ens pot guanyar, que en la segona volta tots els equips es juguen moltes coses.
Vostè fa anys que és al Badalona. A banda del salt qualitatiu evident del bloc, què és el que els ha dut al quart lloc?
Doncs que al nivell individual dels jugadors s'hi suma també que s'ha fet un gran grup amb grans persones. A més a més, la mescla d'experiència de bona part de la plantilla amb la joventut d'alguns jugadors és rodona. He d'admetre que m'ha sorprès molt el nivell i la velocitat que tenen els més joves.
Tots els membres de la plantilla remarquen que hi ha un bon grup. Quin valor té, això?
Té un valor total. S'ha vist i s'està veient aquesta temporada amb alguns equips que tenen un potencial econòmic enorme. Amb diners i noms no es fa una plantilla. Estar en un bon grup es nota molt sobre la gespa: si tu tens una bona relació amb els companys, aniràs a mort i ho faràs per ells.
Ara posaré aigua al vi. La càrrega de partits ha derivat en problemes físics. No els preocupa l'onada de lesions de l'equip?
Doncs és una llàstima, però això no es pot controlar. Hem tingut molta càrrega, però això vol dir també que hem fet bé les coses i hem anat guanyant partits. Respecte a les lesions, tret de Marcel Serramitja, comptem que els companys estaran a punt per al tram decisiu. Esprem que sigui així i ens ajudin, perquè els necessitarem.
L'afició celebra que superin eliminatòries de copa Federació, però alhora es preocupa per la càrrega de partits. Els fa por arribar esgotats al moment clau?
Ho hem parlat, i això sempre preocupa, però tenim clar que hem de sortir a guanyar sempre i hem d'intentar superar totes les eliminatòries, sense pensar en aquesta càrrega.
El seu preparador físic, Dani Parra, diu que l'acumulació de partits és relativa, que a l'hora de la veritat pesen molts altres factors, com l'estat anímic...
Sí. El futbolista, per molt que arrossegui cansament, quan surt al camp s'oblida de tot i competeix. Vol guanyar sempre. Nosaltres el que fem és plantejar les coses d'una altra manera, en comptes d'entrenar durant la setmana, el nostre entrenament són els partits del dimecres. I això va bé per donar minuts a qui menys en té.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)