Futbol

Tercera divisió

El Figueres ho torna a fer

3a divisió. La Unió torna a guanyar un dels favorits a l'ascens, l'Ascó, en un partit molt seriós a Vilatenim. Xavi Ferrón i Sergi Romero van ser els encarregats de materialitzar el domini local

figueres 2 ascó 0

FIGUERES:Gallego, Masó, Romero, Cunill, Ferran Grau, Ritxi (Ian Vila, 86'), Ferrón, Revert (Venzal, 76'), Setti (Moha, 54'), Maik Molist i Varese.ASCÓ:Sergio López, Riki, Héctor, Socias, Pato, Peke, Masqué (Osado, 72'), Artur, Bertomeu, Guiu (Jordi Martí, 66') i Jonatan (Gerard, 76').GOLS:1-0 (57') Ferrón. 2-0 (74') Sergi Romero.ÀRBITRE:Carrillo Vílchez.T.G.:als locals Masó i Ferran Grau.PÚBLIC:Uns 250 espectadors.

El Figueres es troba immers en el seu millor moment de la temporada i ahir ho va tornar a demostrar superant un Ascó que arribava a Vilatenim embalat i situat en la tercera posició. Una vegada més, però, els figuerencs van ser el botxí d'un equip situat en la zona noble. L'Olot i el Vilafranca van perdre dos punts contra els de Chicho i el Peralada no va poder sumar ni un sol punt a Vilatenim. En definitiva, cap dels quatre galls de la lliga ha pogut tòrcer el Figueres en l'últim mes.

La Unió no es va amagar. L'Ascó va sortir a fer poc més que intentar no cometre errors i els locals ho van aprofitar per fer-se els amos del partit amb el control de la possessió. Dues bones ocasions de Peke i Riki no van tacar la primera part dels figuerencs, que si bé van tenir el domini no ho van saber materialitzar amb grans ocasions. Un xut de Maik Molist i dues rematades de Cunill i Sergi Romero van ser el pobre balanç ofensiu d'un bon Figueres en la primera part.

En els últims minuts de la primera part els locals ja es van començar a trobar molt còmodes amb la pilota als peus i en l'inici de la segona part van seguir millorant les sensacions. Bertomeu, amb un xut desviat, va ser l'únic capaç d'inquietar un Figueres que no va tardar a materialitzar el seu domini fent pujar l'1-0 al marcador. Maik Molist i Ferrón van demostrar tota la seva qualitat per fer un golàs. El primer, amb elegància, va assistir Ferrón, que amb un gran xut des de l'interior de l'àrea va superar el porter asconenc.

L'1-0 va ser un cop molt dur per als visitants, que no van tenir capacitat de reacció contra un Figueres que va seguir dominant amb mà de ferro. Sergio López va evitar el segon gol refusant a l'escaire una rematada de Masó, però dos minuts després no va poder fer res per evitar el gol de Sergi Romero. El central va caçar una rematada desviada de Cunill en un córner i va empènyer la pilota a la xarxa. El 2-0 va ser definitiu, tot i que els locals van tenir ocasions de fer el 3-0.

Contra els equips de dalt sempre estem molt concentrats i estem fent molts punts
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres
Ens han posat moltes dificultats, però amb la possessió els hem desactivat i el primer gol ja els ha deixat molt tocats

Set jornades consecutives sense perdre

El 17 de desembre el Figueres va encaixar una dura derrota a Granollers (4-1), però les vacances de Nadal van ser positives per als figuerencs, que van tornar amb les piles carregades i des de llavors no coneixen la derrota. Cap zero en els últims set partits. Tot i això, els números no són perfectes, perquè només han sumat 11 punts dels 21 possibles. Els cinc empats que els figuerencs han firmat als camps del Palamós, el Vilafranca i el Manlleu, i a casa contra el Sabadell B i l'Olot taquen la bona dinàmica de la Unió. Això sí, les dues victòries que ha aconseguit són de prestigi. A casa contra el Peralada i l'Ascó.