futbol català

3a divisió

Vilatenim torna a caure

Mereixen més. El Figueres topa contra un gran Castelldefels i perd per la mínima (0-1) tot i disposar d'ocasions per aconseguir com a mínim un empat. És la segona derrota a casa del curs

figueres 0 castelldefels 1

FIGUERES:Gallego, Quimo, Cunill, Sergi Romero, Masó (Javi Revert, 70'), Ferran Grau (Setti, 77'), Maik Molist, Ritxi, Ferrón, Moha i Casanova (Pedro, 55').CASTELLDEFELS:Manu Martín, Juanito, Alegre, Javi Morales, Marc Martínez, Joan Inés (Jorge Sánchez, 82'), Jaume, Jordi Cano, Óscar, Toti (Carlos, 76') i Sergi Moreno.GOLS:0-1 (69') Sergi Moreno.ÀRBITRE:Ferrero Mansilla.T.G.:als locals Ferran Grau, Ritxi, Cunill, Pedro del Campo, Quimo i al tècnic Narcís Pèlach; i als visitants Joan Inés, Sergi Moreno i Óscar.PÚBLIC:Uns 300 espectadors a Vilatenim.

El Figueres tenia ahir la oportunitat de deixar la permanència pràcticament segellada i no haver, gairebé, ni de pensar en els descensos compensats. Però un mal inici de partit i la manca d'encert quan el joc va començar a fluir van condemnar els de Narcís Pèlach a la segona derrota de la temporada a Vilatenim –només la Muntanyesa (0-2) havia assaltat el fortí.

La urgència per sortir de la zona del Castelldefels va marcar els primers compassos del partit. Els del Baix Llobregat van arrencar amb molta empenta i van tancar la Unió a la seva pròpia àrea. De fet, en els deu primers minuts els visitants van arribar a servir set córners –en el descans eren nou–. Gallego i la defensa figuerenca van haver de suar de valent per allunyar tot el perill, però van aconseguir mantenir el zero a zero inicial.

A poc a poc el Figueres es va anar espolsant de sobre la pressió del Castelldefels i va començar a trepitjar camp contrari. Pràcticament no li va fer falta ni arribar a l'àrea per crear perill, perquè Ritxi va estar a punt de marcar des del mig del camp, però després de botar la pilota va sortir alta. Tot i això van ser els visitants els que van seguir tenint la iniciativa i abans del descans Joan Inés, amb un xut que va tocar el travesser, Jordi Cano, Sergi Moreno i Toti van fregar el 0-1.

El Figueres va reaccionar en la segona part. Només de començar ja va reclamar un penal sobre Quimo i poc després Moha i Ferrón van topar amb Manu Martín, que va ser un autèntic malson per als figuerencs. L'empenta de la Unió va comportar un intercanvi de cops constant. El Figueres va generar perill amb bones combinacions i el Castelldefels al contraatac. Ferrón en una porteria i Jordi Cano i Sergi Moreno en l'altra, van topar amb els porters.

Clatellada i molta pressa

Quan el partit estava més igualat el Castelldefels va decantar la balança amb un nou contraatac. Manu Martín va enviar una pilotada llarga a l'esquena de la defensa, Jordi Cano va córrer més que ningú i va assistir l'exjugador del Figueres Sergi Moreno perquè marqués el 0-1 a pler (69'). En els vint minuts restants la pressa i la precipitació de la Unió van ser excessives. Tot i això, encara va tenir algunes ocasions per empatar, però les intervencions de Manu Martín i la falta de punteria van provocar que el Figueres no pogués evitar la derrota.

El Castelldefels ha fet un gran inici i nosaltres hem anat de menys a més. No hem fet un gran partit, però sí que ha estat correcte
Ens ha faltat encert. Per ocasions mereixíem alguna cosa més, però no han volgut entrar
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres

La Unió no pot encadenar dues victòries

El Figueres està vivint aquesta temporada dos grans maleficis: encara no ha aconseguit encadenar dues victòries i li està costant moltíssim sumar fora de casa (només ha aconseguit 10 punts). Ahir, una vegada més, els de Narcís Chicho Pèlach van veure com se'ls esfumava la possibilitat de sumar sis punts en dues jornades. A més, aquesta vegada és segurament la que més cou, ja que després de guanyar 4-0 la setmana passada a casa contra el Vilassar, ahir tornaven a jugar a casa altra vegada.

Dissabte que ve, al camp de la Pobla, els figuerencs tindran la possibilitat d'arreglar una mica els números a fora, i aconseguir una victòria que no arriba des del mes del'octubre.