Estrena amb les mans buides

Gol anul·lat. El Figueres perd al camp de l’Horta (1-0) en un duel igualat en què podria haver passat de tot. Pimentel va marcar en el 85’, però l’àrbitre va xiular una més que rigorosa falta prèvia al porter

horta 1 figueres 0

HORTA:Andrés; Salva, Castillo, Aguilera, Edgar Tejada (Santolalla, 72’); Jota, Galeano, Gueri, Adri Lledó (Nolla, 65’); Coro i Sergi Arranz (Makaay, 82’).FIGUERES:Aroca; Ot Bofill (Carles Puig, 58’), Cunill, Sergi Romero, Payan; Ferran Grau, Maik Molist (Pimentel, 70’), Pep (Feixas, 58’), Gil Muntadas, Ritxi; i Dani Gómez.GOLS:1-0 (33’) Adri Lledó.ÀRBITRE:Sánchez Rico.T.G.:als locals Arranz i Galeano; i als visitants Ot Bofill, Cunill, Payan i Ferran Grau.

El Figueres se’n va haver de tornar amb les mans buides del camp de l’Horta després de perdre per la mínima (1-0) en un partit molt intens i igualat que es va decidir en una jugada de qualitat dels locals en la primera part que va definir a la perfecció Adri Lledó. Els de Chicho, incisius en atac, van tenir ocasions per igualar el resultat i, de fet, ho van aconseguir en el tram final, però el col·legiat va anul·lar el gol de Pimentel per una falta prèvia que semblava inexistent sobre el porter local Andrés.

Tot i que la Unió va acabar perdent, no va transmetre males sensacions, més aviat el contrari. Des de l’inici del partit va guanyar la batalla per la possessió a l’Horta i va dur la iniciativa gràcies a una bona pressió que va complicar la vida als locals. En atac, Payan, per l’esquerra, i Pep, per la dreta, van ser un punyal constant. L’ocasió més clara dels figuerencs va arribar en el 22’, amb una gran canonada de Ritxi després d’una bona combinació amb Payan que es va estavellar al travesser. Quan millor estaven els de Chicho, però, un atac ràpid de l’Horta va acabar amb una gran assistència de Coro per Adri Lledó que, amb un bon xut creuat, va fer l’1-0.

El gol va donar moral als locals i va equilibrar les forces. De fet, en la segona part qui va començar millor va ser l’Horta, tot i que Dani Gómez va tenir una claríssima ocasió en una pilota morta dins l’àrea que va rematar als núvols. Fins a l’últim quart d’hora, el Figueres va patir molt. Arranz, fins llavors força desaparegut, va tenir dues grans ocasions seguides. En el 56’, va rebre a l’interior de l’àrea i va estavellar la pilota al travesser i, dos minuts després, va rematar de cap de manera desviada, per poc. El pal també va evitar el 2-0 en un xut creuat de Jota, que Aroca va desviar a la fusta amb la punta dels dits quan ja semblava gol.

Empenta final

En l’últim quart d’hora el Figueres va reaccionar i va forçar que l’Horta es tanqués a la seva àrea. Gil Muntadas va provar sort amb dos xuts des de lluny, però quan més a punt van estar de fer gol va ser al final. En el 85’ va arribar la polèmica. Andrés no va blocar una centrada inofensiva de Ritxi, Dani Gómez va posar la punta de la bota (si va tocar Andrés només el va fregar lleugerament) i Pimentel va marcar a plaer. El col·legiat, però, va anul·lar el gol per falta de Dani Gómez amb les protestes dels figuerencs, que ja celebraven l’empat. Gil, amb un xut llunyà que va refusar Andrés, i Puig amb una volea als núvols, van tenir les últimes ocasions, però l’1-0 va ser inamovible.

Marxem amb la sensació d’haver fet un bon partit a fora, però ells han estat més encertats i han aconseguit endur-se la victòria
Hem fet ocasions per fer com a mínim un gol. L’equip ha fet el que s’havia dit. Hem generat molt per banda, però ha faltat la rematada
L’àrbitre es precipita en el gol i hi ha dos possibles penals. És igual. Al final tot s’iguala