Nàstic

Nàstic-Barça B

Segona divisió A

“No era el dia per jugar a futbol”

El duel català. El partit entre el Nàstic i el Barça B, suspès per l’absència d’agents dels Mossos d’Esquadra i per sensibilitat amb els fets ocorreguts ahir a Catalunya

La tensa jornada que es va viure ahir a Catalunya, amb la forta repressió policial a la població que va participar en el referèndum per la independència, va tenir també conseqüències en el món de l’esport. Si el Barça-Las Palmas es va disputar a porta tancada, el segon partit de futbol més transcendent que es disputava ahir a Catalunya, el duel de segona A entre el Nàstic i el Barça B, es va suspendre. La raó esgrimida pel Nàstic en un comunicat fet públic pocs minuts després de dos quarts de nou del vespre, l’hora marcada per iniciar el partit, era que “la seguretat dels socis i aficionats del l’entitat grana” no estava garantida “a causa de l’absència dels Mossos d’Esquadra”. De totes maneres, el president del consell d’administració del Nàstic, Josep Maria Andreu, va puntualitzar poc després, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, que la raó calia buscar-la també en la sensibilitat dels dos clubs al voltant del fets que van succeir ahir a Catalunya. “No era el dia per jugar a futbol”, va afirmar el president del Nàstic.

Al voltant de les set de la tarda, el Nàstic va comprovar que no es podia garantir la presència policial en el partit i els següents minuts van confirmar que no hi hauria mossos d’esquadra al Nou Estadi. En cap moment no es van arribar a obrir les portes de l’estadi i cap espectador no va arribar a accedir a les graderies. Primer, es va considerar la possibilitat de disputar el partit a porta tancada, però igualment hauria calgut la presència d’algun agent. Així, finalment, el Nàstic va informar el Barça de la seva intenció de demanar la suspensió a la Lliga i en va fer la pertinent sol·licitud. L’LFP, davant l’evidència que no hi hauria presència policial, va acceptar la demanda del club tarragoní. Després, Josep Maria Andreu va fer la següent declaració davant els mitjans de comunicació: “El Nàstic, davant la difícil situació que s’està vivint a Catalunya, ha demanat a la Lliga de Futbol Professional la suspensió del partit d’avui amb el Barça, i la Lliga ha acceptat la nostra petició, ja que no teníem garantida en cap moment la seguretat del partit. També per sensibilitat amb el que està passant pensem que no era el dia per jugar a futbol.”

Poc ambient

Els voltants del Nou Estadi no van registrar, abans del teòric inici de l’enfrontament, l’afluència habitual d’espectadors que hi sol haver en els partits juga el Nàstic al seu estadi, de manera que, si el duel s’hagués disputat amb normalitat a porta oberta, és molt probable que hagués registrat una de les entrades més pobres de la temporada, i això que la possibilitat de suspendre el partit no va transcendir fins menys d’una hora abans de l’hora del duel. Els jugadors dels dos equips van arribar a sortir a fer l’escalfament, i va ser sobre la gespa que els responsables de cadascun dels dos clubs els van comunicar la suspensió del partit.

SENSE ACCÉS

Les portes de l’estadi tarragoní no es van arribar a obrir en cap moment

LES FRASES

La suspensió va ser sol·licitada pel Nàstic d’acord amb el Barça, i la Lliga hi va accedir
Per sensibilitat amb el que està passant, pensem que no era el dia per jugara futbol
Josep Maria Andreu
PRESIDENT DEL NÀSTIC

L’AJORNAMENT

El Nàstic, davant la difícil situació que es viu a Catalunya, ha demanat la suspensió del partit, acceptada perquè no es podia garantir la seguretat

La nova data del partit, pendent

El Nàstic, el Barça B i la Lliga de Futbol Professional han de decidir ara la data del partit. Tenint en compte que cap dels dos equips disputa la copa –el Nàstic va quedar-ne eliminat i el Barça B no la disputa per la seva condició de filial– no hi hauria d’haver problemes per trobar un dia, preferiblement un dimecres, de les properes setmanes. No podrà ser, però, el dia 11, ja que hi ha jornada intersetmanal de lliga. Amb els tres punts pendents, el Nàstic es manté en zona de descens, amb cinc punts, dos més que el cuer, el Sevilla Atlético. El Barça B, per la seva banda, té tres punts més que els grana i ocupa provisionalment la setzena posició.

En la propera jornada, el Nàstic visitarà el terreny de joc del Tenerife, dissabte que ve a les 8 del vespre, mentre que el filial blaugrana rebrà, diumenge a les 6 de la tarda, l’Oviedo al Miniestadi. Els tarragonins estan en un tram de calendari complicat, ja que després rebran la visita d’un dels equips descendits de primera, el Granada, mentre que el Barça B visitarà el camp del Numància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)