Per oblidar totes les penes

3a divisió. El Figueres trenca la mala ratxa a Vilatenim amb una gran victòria contra el segon classificat, l’Ascó. Gil va marcar abans del descans i Molist i Ferrón van sentenciar (3-0)

figueres 3 ascó 0

FIGUERES:Aroca, Ot Bofill, Canal, Cunill, Payan, Ferran Grau, Maik Molist, Joan Pons (Xavi Ferrón, 64’), Gil Muntadas, Ritxi (Sergi Romero, 65’) i Dani Gómez (Carles Puig, 82’).ASCÓ:Eudald, Riki (Bernat, 82’), Roger (Víctor Bertomeu, 55’), Socías, Héctor, Artur, Peke, Masqué, Jani (Héctor García, 55’), Dani i Sergi Moreno.GOLS:1-0 (45’) Gil Muntadas. 2-0 (81’) Maik Molist. 3-0 (87’) Xavi Ferrón.ÀRBITRE:Sánchez Aparicio.T.G.:als locals Payan, Ot Bofill, Cunill i Dani Gómez; i als visitants Sergi Moreno. Héctor i Riki.PÚBLIC:Uns 400 espectadors.

L’espera ha estat llarga. Setanta-nou dies després de guanyar el Vilassar el Figueres va aconseguir tornar a sumar els tres punts a Vilatenim. Ho va fer guanyant pel mateix resultat (3-0), però si aquell dia va ser contra el cuer ahir va ser contra l’Ascó, el segon classificat. Després de cinc derrotes i un empat en els últims partits a casa, però, no importava gens el com ni contra qui, ja que guanyar era una obligació.

Per frenar la sagnia a Vilatenim, el Figueres va plantejar un partit pràctic en una tarda marcada pel vent. Els figuerencs van posar una marxa més en la primera part, quan van tenir el vent a favor, i van jugar més a veure-les venir en la segona amb el vent en contra. L’estratègia els va sortir bé als de Chicho, que van ser superiors en la primera part. De fet, des de l’inici la iniciativa va ser de la Unió, que feia la sensació que en qualsevol moment es podia avançar en el marcador. Va acabar passant, però va haver de ser en el 45’ i de la manera menys habitual, de gol olímpic. Gil va aprofitar la incertesa que genera el vent i va superar Eudald per fer l’1-0.

En la segona part el guió, lògicament pel vent, va canviar. L’Ascó va fer un pas endavant, però el Figueres va saber resistir la pressió sobretot gràcies a l’ordre defensiu. Els minuts van anar passant i el Figueres va aprofitar un contraatac en el 81’ per fer el 2-0, obra de Maik Molist, que deixava el partit gairebé sentenciat. Per arrodonir-ho, en el 87’ Ferrón va fer, també en un contraatac, el 3-0 definitiu.

En la primera part hem dominat i en la segona hem gestionat l’avantatge i hem jugat més verticals. Hem fet un molt bon partit
La victòria era molt necessària. Ens hauríem pogut avançar abans, però ha arribat a pilota aturada
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del figueres

Sergi Romero, suplent un any i mig després

El central del Figueres va començar el partit d’ahir a la banqueta i va entrar en el minut 65. Des de l’última jornada del curs 2015/16 contra la Muntanyesa, en què no va jugar, Romero havia estat titular en tots els partits i només s’havia perdut els últims 27 minuts del partit d’aquest curs contra el Castelldefels (0-1).