futbol

figueres

Una galleda d’aigua freda

En l’últim sospir. El Figueres tanca la primera volta de la lliga i se’n va de vacances de Nadal amb una dura derrota després d’encaixar el 2-3 en el temps afegit contra el Sant Andreu

Figueres 2 Sant Andreu 3

FIGUERES:Aroca, Ot Bofill, Payán, Sergi Romero, Cunill, Ferran, Aleix Feixas (Puig, 81’), Maik, Joan Pons (Ferrón, 69’), Gil Muntadas i Pep (Canal, 61’).SANT ANDREU:Segovia, Llamas, David López, Carroza, Noguera, Víctor (Joel, 84’), Alfred (Òscar Muñoz, 64’), Gallego (Alberto, 76’), Ton Alcover, Josu i Elhadji.GOLS:1-0 (7’) Aleix. 1-1 (18’) Josu. 2-1 (59’) Gil. 2-2 (87’) Elhadji. 2-3 (91’) David López.ÀRBITRE:Calle Martínez.T.G.:a Pons i Ferrón; a Llamas i Noguera.

El Figueres, que van anar sempre a davant en el marcador, va veure ahir com Elhadji (88’) i David López (91’) capgiraven el 2-1 que havia situat Gil Muntadas en el minut 59. La iniciativa d’entrada va ser per al Figueres, que només va necessitar 7 minuts per avançar-se. Pep Chavarria va enviar una pilota en profunditat a Feixas, i aquest va superar Segovia amb una vaselina. El gol va arribar només dos minuts després de la primera ocasió, amb una centrada xut de Joan Pons que va aturar el porter del Sant Andreu (5’).

Els barcelonins van trigar a reaccionar, però quan ho van fer van equilibrar el resultat amb una centrada de David López des de l’esquerra que Josu, al segon pal, va enviar al fons de la xarxa (18’). L’1-1 va donar ales al Sant Andreu, que va disposar de dues oportunitats amb un xut creuat de Josu (21’) i un de potent de Juanan, des de la frontal (24’), que Aroca va resoldre.

El Figueres es va refer i va tenir molt a prop el 2-1 en una pilota picada de Pons cap a Feixas que Segovia no va blocar i que va estar a punt d’acabar al fons de la xarxa (26’). Va ser la darrera acció clara de perill del primer temps, ja que fins al descans cap dels dos equips no va tornar a posar a prova els dos porters.

La segona part va començar molt animada, amb ocasions a les dues porteries. Chavarria i Feixas van posar a prova Segovia (47’ i 55’), mentre que Noguera i Josu (51’), i sobretot Elhadji, en un un contra un amb Aroca (55’), van tenir a prop el gol. La igualtat es va trencar en una pilota que va recuperar el Figueres a la zona de mitjos. Feixas va assistir Gil Muntadas i aquest va batre Segovia amb un xut al pal llarg (59’).

Final d’insomni

El Figueres hauria pogut marcar en un córner que David López va estar a punt de rematar al fons de la seva porteria (63’). El Sant Andreu va reaccionar i va buscar l’empat, però va topar amb un Aroca molt inspirat, que va aturar els xuts de Víctor (67’) i Ton (76’) i va desfer un un contra un amb Josu (73’). El porter, però, no va poder fer res en una rematada d’Elhadji a l’interior de l’àrea que es va convertir en el 2-2 (88’). En el temps afegit va arribar la galleda d’aigua freda, ja que David López va sorprendre tothom amb un xut des de la frontal i va situar el definitiu 2-3 (91’).

En la primera part hem estat bé, i en la segona, amb el marcador a favor, no esperes un desenllaç tan cruel. Ells han generat força
En els últims 10 minuts no hem estat prou contundents contra un rival amb grans jugadors
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
Entrenador del Figueres

La Unió veu frenat el seu bon moment

El duel d’ahir suposava un cara a cara entre dues bones dinàmiques de resultats: el Figueres buscava la tercera victòria consecutiva, però el conjunt dirigit per Chicho no va poder allargar el bon moment al terreny de joc. Així doncs, les tres victòries seguides que els figuerencs van aconseguir en les jornades 2, 3 i 4 es mantenen com el millor tram de temporada pel que fa a resultats aconseguits fins ara i deixen els figuerencs amb 23 punts a la zona baixa de la classificació però a una distància prudencial dels llocs de descens. El Figueres va tenir a prop frenar un dels equips més en forma de la competició, ja que el Sant Andreu va sumar ahir a Vilatenim el seu novè partit consecutiu sense perdre en la lliga.