Girona

Tan llaminer com necessari

El Girona té una oportunitat magnífica per deixar molt enfonsat un rival i tancar la primera volta amb un balanç i un marge molt benvinguts

Assegurar els punts en l’únic partit del gener a l’estadi és clau després de dues derrotes a fora i just abans de dues sortides més

Paco Jémez mira de fer revifar Las Palmas

La primera volta de l’estrena a la màxima categoria serà bona, però no és el mateix tancar-la amb una alegria que amb un ensurt. Ni de bon tros. L’últim acte de la primera meitat del campionat és una oportunitat magnífica per confirmar tota la bona feina feta fins ara i per rematar-la amb un balanç de punts i un marge respecte a la permanència que serien molt benvinguts. Guanyar aquest migdia, en la franja horària que quedava pendent d’estrenar –dissabte a la una–, equivaldria a perdre de vista el rival, perquè Las Palmas quedaria a quinze punts després d’haver-ne fet només onze en mitja lliga. L’ocasió és d’or, i desaprofitar-la seria fer un pas enrere gens recomanable. L’equip encadena dues derrotes, a Ipurua (4-1) i a Mestalla (2-1) –no n’ha encaixat tres de seguides en tota la lliga–, i el d’avui és l’únic partit a Montilivi de tot el mes de gener, que tancarà amb les visites consecutives a l’Atlético de Madrid i el Màlaga.

Las Palmas arriba a Montilivi carregat de necessitat i enfonsat a la cua. El Girona, però, no se’n refia. No només perquè sap que necessita accentuar els nivells de tensió i concentració per ser competitiu i perquè Paco Jémez mira de fer revifar els canaris, sinó perquè l’estadi ja va viure una situació comparable fa poc més d’un mes, que va acabar amb drama per als blanc-i-vermells. L’Alavés va visitar el Girona enfonsat, amb només sis punts, i en va sortir molt reforçat després de convertir un 2-0 en un 2-3 en els últims 20 minuts. Els gironins confien que el col·lapse contra els vitorians els hagi servit com a mínim de lliçó per no tornar a caure en un parany similar. El cas és que Las Palmas, un club que es va interessar per Pablo Machín quan el tècnic encara no havia certificat l’ascens amb el Girona, està vivint una temporada negra. Arran de la dimissió de Manolo Márquez, després de dues victòries en sis jornades, l’equip ha funcionat com un cranc. Ni Paco Ayestarán ni Paquito se’n van sortir, i en les últimes 14 jornades només ha obtingut un triomf. El club s’agafa a Paco Jémez, que va debutar en la lliga amb una altra ensopegada, contra l’Eibar. El 4-0 en la copa a Mestalla va irritar el tècnic, que va reconèixer que havien de canviar moltes coses, especialment en solvència defensiva, per aspirar a salvar-se. Jémez busca una nova identitat per a l’equip, que ha encaixat 40 gols en 18 jornades. Els números són pobríssims, però al cap i a la fi tenen la zona de permanència a cinc punts. No és moment de deixar-se anar.

RESPECTE AL CUER

El Girona confia que la remuntada de l’Alavés a Montilivi (2-3) li hagi servit de lliçó

AMB MOLTS FORATS

Jémez busca la identitat de Las Palmas, que ha encaixat 40 gols en 18 jornades

SIS ADVERTITS

Maffeo, Mojica, Aday, Timor, Juanpe i Douglas Luiz són a una groga de la sanció

Marc Muniesa i Borja, candidats a tornar a l’onze

X.M.

Pablo Machín està més condicionat a l’hora de buscar alternatives des de la banqueta –sense Lary Kayode, que continua sense tornar del seu país, ni encara cap reforç d’hivern– que no pas per formar l’alineació inicial. Respecte a l’onze de Mestalla, és probable que el tècnic desfaci el triple pivot al centre del camp i recuperi Borja García, que va començar com a suplent. El sacrificat seria Timor, si és que Machín no prefereix mantenir el valencià i deixar a la banqueta Granell, substituït al descans a Mestalla. L’altra gran novetat podria ser a l’eix de la defensa, un cop Marc Muniesa està del tot recuperat. El defensa lloretenc ja tenia l’alta la setmana passada, però el tècnic va preferir demorar el seu retorn. Avui, l’exblaugrana té molts números de tornar directament a l’onze inicial, en detriment de Ramalho. També hi ha algun dubte al carril, on Aday aspira a tornar a l’onze inicial i ho podria fer per Pablo Maffeo, que viu una fase apagada. Aday, Maffeo i l’altre carriler habitual, Johan Mojica, són tres dels sis jugadors del Girona advertits de suspensió. Els altres tres són Juanpe, Timor i Douglas Luiz. És difícil, per tant, que el conjunt blanc-i-vermell tanqui la primera volta sense cap sancionat per a l’estrena de la segona, al Wanda Metropolitano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)